Περίπου χίλια αιτήματα πολιτών δέχθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2022 το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Περίπου χίλια αιτήματα πολιτών δέχθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2022 το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας


Σε εκατοντάδες αιτήματα πολιτών του δήμου Θέρμης ανταποκρίθηκε το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022.


Ειδικότερα, δέχτηκε συνολικά 955 αιτήματα, εκ των οποίων τα 311 ήταν γραπτά, τα 615 προφορικά και τα 28 υποβλήθηκαν μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα smart city. Από το σύνολο των αιτημάτων το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του δήμου Θέρμης ολοκλήρωσε τα 701 (ποσοστό 73,4%), ενώ διεκπεραίωσε και 41 επιπλέον αιτήματα τα οποία είχαν υποβληθεί εντός του 2021.

Τα αιτήματα των πολιτών αφορούσαν κυρίως αποκαταστάσεις βλαβών σε τσιμεντοστρωμένους και ασφαλτοστρωμένους δρόμους, σε πινακίδες ρύθμισης κυκλοφορίας και ονοματοδοσίας οδών, καθρέφτες ελέγχου κυκλοφορίας οχημάτων, τοποθέτηση κώνων και εμποδίων πεζοδρομίων, επισκευές ξύλινων κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους (κιόσκια, παγκάκια, ξύλινα γεφυράκια κ.λπ.), υδραυλικές, οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εργασίες και εργασίες ελαιοχρωματισμών σε κοινόχρηστους χώρους, δημοτικά και σχολικά κτίρια, σιδηρουργικές εργασίες, κατασκευή επίπλων για διάφορες Υπηρεσίες του Δήμου, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Νομικά Πρόσωπα, σχολεία κ.ο.κ.


Επίσης, από τα συνολικά 725 αιτήματα, τα 224 αφορούσαν σχολεία, εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν, από τα συνεργεία του Τμήματος, τα 146 και 5 επιπλέον που υποβλήθηκαν εντός του 2021 και εκκρεμούσαν. 

Τα αιτήματα των σχολείων ήταν σχετικά με κατασκευές ή επισκευές επίπλων και εξοπλισμού (ντουλάπες, ερμάρια, καθίσματα, θρανία, πάγκοι, φελοπίνακες, πίνακες ανακοινώσεων, παγκάκια), επισκευές σε θύρες και κουφώματα, ελαιοχρωματισμούς πάσης φύσεως, αποκαταστάσεις περιφράξεων (κιγκλιδώματα, τοιχία), διάφορες σιδηρουργικές εργασίες (μεταλλικά κάγκελα, μικροί κάδοι απορριμμάτων), υδραυλικές επισκευές σε χώρους υγιεινής, αποκαταστάσεις βλαβών σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και απορροής ομβρίων (υδρορροές), επισκευές στο δίκτυο θέρμανσης και αντικαταστάσεις θερμαντικών σωμάτων, διάφορες οικοδομικές εργασίες (επιχρίσματα, δάπεδα, πλακοστρώσεις κ.λπ.), ηλεκτρολογικές εργασίες (βραχυκυκλώματα, αντικατάσταση φωτιστικών και λαμπτήρων, επισκευή σε ηλεκτρικές κλειδαριές και κουδούνια, αποκατάσταση φωτισμού αύλειων χώρων, έκτακτες ανάγκες κ.ο.κ.


Αλλαγή λαμπτήρων

Το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας δέχεται και διαχειρίζεται όλα τα αιτήματα των πολιτών για καμένους λαμπτήρες στο δημοτικό φωτισμό οδών και κατά περίπτωση, διαβιβάζει σε εξωτερικούς συνεργάτες ή εκτελεί με δικά του συνεργεία ηλεκτρολόγων, τις εργασίες αποκατάστασης. Συγκεκριμένα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, διαχειρίστηκε 230 τηλεφωνικά αιτήματα πολιτών και προέδρων των τοπικών κοινοτήτων.

Προχώρησε ακόμη σε αντικατάσταση περίπου 1.100 λαμπτήρων, σε όλο το δήμο Θέρμης για το φωτισμό οδών, παιδικών χαρών, κοινόχρηστων χώρων, δημοτικών κτιρίων, καθώς και στην αντιμετώπιση πολλών περιπτώσεων βραχυκυκλωμάτων στο δίκτυο φωτισμού. Επίσης, επιλύθηκαν χρόνια προβλήματα στην περιοχή του ξενοδοχείου HYATT στη στροφή του καζίνο, στο δρόμο Πανοράματος, στο δρόμο Θέρμης-Τριαδίου, στην είσοδο της Θέρμης από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, στο δρόμο προς το παιδικό χωριό SOS, σε κεντρικούς δρόμους των οικισμών Βασιλικών, Πλάγιαρίου και Τριλόφου, σε πάρκα ή πλατείες των οικισμών Ν. Ραιδεστού, Πλαγιαρίου, Θέρμης, Τριαδίου, Περιστεράς και Αγ. Παρασκευής.

Παράλληλα, ανέλαβε τον αποκλεισμό χώρων, όπου υπάρχουν επικίνδυνες ή ετοιμόρροπες κατασκευές, όπως το υπόστεγο του εργοταξίου Τριλόφου, η γέφυρα της οδού Περικλέους που συνδέει τον Τρίλοφο με το Πλαγιάρι, το πέτρινο τοιχίο της οδού Π. Μελά στον Τρίλοφο.



Συντήρηση δρόμων

Το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας πραγματοποίησε εργασίες συντήρησης σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους κι επισκεύασε φθορές, χρησιμοποιώντας 13,5 τόνους ψυχρής ασφάλτου και 123 τόνους θερμής. Επίσης έκανε εργασίες συντήρησης σε χαλικοστρωμένους αγροτικούς δρόμους, χρησιμοποιώντας 2.600 τόνους αδρανή.

Κατασκεύασε πεζοδρόμια μπροστά και κατά μήκος της περίφραξης, μέχρι την είσοδο στο 5ο Δημοτικό Θέρμης στο Τριάδι, σε τμήμα της οδού Σολωμού στο Τριάδι, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στον Τρίλοφο, ενώ επισκεύασε πεζοδρόμια που είχαν υποστεί βλάβες από ρίζες δένδρων ή καθιζήσεις (π.χ. οδός Κολοκοτρώνη & Κ. Χάψα στη Θέρμη) και κυρίως πεζοδρόμια μπροστά σε δημοτικούς χώρους (π.χ. μπροστά σε δημοτικό οικόπεδο στην Καρδία) ή πεζοδρόμια και χώρους διαστρωμένους με ιδιαίτερα υλικά (κυβόλιθους, τεχνητό γρανίτη, μάρμαρα βελονιστά, ακανόνιστη πέτρα κ.λπ.) στο Πλαγιάρι, τον Τρίλοφο και τη Θέρμη.

Συνέδραμε στην διεξαγωγή του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, με εργασίες ελαιοχρωματισμών σε κεντρικά σημεία (πλατείες, Ηρώα) στους οικισμούς Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Κ. Σχολάρι, Τριάδι, Θέρμη, Ταγαράδες, πραγματοποίησε σημαιοστολισμό δημοτικών χώρων σε Ν. Ραιδεστό, και Θέρμη και τοποθέτησε την εξέδρα των επισήμων στην Κοινότητα Θέρμης.

Παράλληλα συνέδραμε στο έργο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για την αποξήλωση και απομάκρυνση παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων.

Επιπλέον σε τακτά διαστήματα, οι υπάλληλοι του Τμήματος παραλαμβάνουν και διαχειρίζονται όλες τις προμήθειες των υλικών και των εργαλείων της Διεύθυνσης Τεχνικών υπηρεσιών αλλά και συμμετέχουν και σε επιτροπές παραλαβής διαφόρων άλλων προμηθειών. Επίσης διαχειρίζονται τις προμήθειες των σχολικών επιτροπών και προσδιορίζουν τα υλικά που απαιτούνται για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών συντήρησης στα σχολικά κτίρια.