Τον βαρύτερο άνθρωπο στον κόσμο κουβάλησαν 12 πυροσβέστες και στο νοσοκομείο ένωσαν δύο κρεβάτια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τον βαρύτερο άνθρωπο στον κόσμο κουβάλησαν 12 πυροσβέστες και στο νοσοκομείο ένωσαν δύο κρεβάτια


Σαράντα χρόνια μετά τον θάνατό του και κρατάει ακόμα το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.



Το ρεκόρ, για τον βαρύτερο άνθρωπο στον κόσμο εξακολουθεί να κατέχει, ο… ίδιος άνθρωπος, σχεδόν 40 χρόνια μετά τον θάνατό του. Μιλάμε για τον Αμερικανό Jon Brower Minnoch, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο βαρύς άνθρωπος που υπήρξε ποτέ. Και μεταξύ μας, είναι εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο να το σπάσει κάποιος, καθώς ζύγιζε 635 κιλά

Ο Jon υπέφερε από μικρός από παχυσαρκία. Στα 12 του ακόμη ζύγιζε 132 κιλά και σε ηλικία 22 ετών είχε φτάσει στα 178. Δυστυχώς όμως το βάρος του συνέχιζε να αυξάνεται, φτάνοντας τα 635 κιλά, γεγονός που τον έβαλε στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.




Όπως ήταν φυσικό όμως, ο Jon εμφάνισε προβλήματα υγείας λόγω υγείας, συμπεριλαμβανομένων αναπνευστικών και καρδιακών διαταραχών.

Χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη και εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σιάτλ το 1978, αλλά δεν ήταν εύκολο να μετακινηθεί. Γι αυτό φρόντισαν δώδεκα πυροσβέστες και προσωπικό έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποίησαν ένα ειδικά τροποποιημένο φορείο για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Εκεί τον έβαλαν σε δύο κρεβάτια ενωμένα μεταξύ τους και χρειάστηκαν 13 άτομα για να τον κυλήσουν.




Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, το βάρος του Jon μειώθηκε καθώς ακολουθούσε μια αυστηρή δίαιτα 1.200 θερμίδων την ημέρα. Συνολικά έχασε 419 κιλά και έφτασε να ζυγίζει 216 κιλά όταν πήρε εξιτήριο.

Αργότερα όμως πήρε 89 κιλά και εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο το 1981. 

Πέθανε 23 μήνες αργότερα το 1983 σε ηλικία 41 ετών.


NewsBomb