10 σημάδια ότι ο σκύλος σας είναι ευτυχισμένος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

10 σημάδια ότι ο σκύλος σας είναι ευτυχισμένοςΠώς μπορώ να καταλάβω αν ο αγαπημένος μου σκύλος είναι καλά; Πώς ξέρω ότι κάνω τα πάντα σωστά όταν ασχολούμαι με το σκύλο μου και ότι έχει μια καλή ζωή μαζί μου που τον κάνει εντελώς χαρούμενο; Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων.

Η πιθανότητα ότι ο σκύλος σας είναι ευτυχισμένος είναι ιδιαίτερα υψηλή όταν είναι απασχολημένος. Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε, εάν ασχολείστε πολύ μαζί του, για παράδειγμα, αφιερώνοντας ένα μεγάλο μέρος της ημέρας για παιχνίδια μαζί του. 

Επίσης η υψηλής ποιότητας τροφή από εξειδικευμένα καταστήματα για κατοικίδια είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική και ψυχική του υγεία και επομένως για τη θετική διάθεσή του. 

Εν τέλει, μόνο το ορμονικό προφίλ θα σας δώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το κατά πόσο ο αγαπημένος τετράποδος φίλος σας είναι ικανοποιημένος.

Δεδομένου ότι όλοι οι σκύλοι κατάγονται από το λύκο, όλα τα κυνοειδή μιλάνε παρόμοια γλώσσα. Ο σκύλος επικοινωνεί μέσω της γλώσσας του σώματος και των ήχων. Όλοι οι σκύλοι - ανεξάρτητα από το αν έχουν κοντό ή μακρύ ρύγχος, κοντή ή μακριά ουρά - εκφράζονται με τον ίδιο τρόπο. 

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένες φυλές σκύλων μπορεί να μην καταλαβαίνονται πλέον σωστά από άλλους σκύλους λόγω της καλλιεργημένης, εκφυλισμένης εμφάνισής τους, συμπεριλαμβανομένης της κομμένης ουράς.

Παρεμπιπτόντως, ο σκύλος έμαθε το χαμόγελο από τον άνθρωπο. Στους λύκους είναι μάλιστα και ένα σημάδι επιθετικότητας να δείχνει κάποιος τα δόντια του. Ωστόσο, ο σημερινός σκύλος έχει εξοικειωθεί στον τρόπο ζωής των ανθρώπων και στις συνήθειές τους, σε σημείο που μερικές φορές χρησιμοποιεί τα δόντια ως σήμα καλωσορίσματος.

Εδώ θα σας δείξουμε μερικά από τα αδιαμφισβήτητα σημάδια που μαρτυρούν αν ο σκύλος σας νιώθει άνετα στο σπίτι μαζί σας και αισθάνεται καλά με τη ζωή του.


1) Η ουρά κουνιέται

Εάν ο σκύλος είναι χαρούμενος, η ουρά του περιστρέφεται από αριστερά προς τα δεξιά και διαγράφει μια γωνία 120 μοιρών περίπου. Η ρίζα της ουράς είναι ιδιαίτερα σημαντική για σκύλους με κοντές ή κομμένες ουρές. Όσο για τους σκύλους που έχουν κοντή ουρά συχνά κουνούν ολόκληρο τον ποπό τους.
2) Οι κόρες των οφθαλμών είναι ανοιχτές

Εάν ο σκύλος σας έχει ανοιχτές τις κόρες των οφθαλμών μπορείτε να καταλάβετε ότι ο σκύλος σας είναι χαρούμενος για κάτι. Παρόμοια με τον άνθρωπο, στον οποίο οι κόρες διαστέλλονται όταν βλέπει κάτι όμορφο. Φυσικά, η συνολική εικόνα των ματιών είναι καθοριστική: Εάν τα μάτια του σκύλου λάμπουν και φαίνονται ζωηρά, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο αγαπημένος τετράποδος φίλος σας είναι καλά.
3) Χοροπηδηχτό με κουνιστή ουρά

Σε γενικές γραμμές, ένα ελαφρώς χοροπηδηχτό βάδισμα, μια χαλαρή στάση της ουράς και κανονικά αυτιά είναι ενδείξεις ότι ο σκύλος σας νιώθει μέσα του χαρούμενος. Μερικές φορές οι σκύλοι μας εκφράζουν τη χαρά τους με το να στριφογυρίζουν γύρω από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, κουνώντας συνήθως την ουρά τους.
4) Παράτολμη συμπεριφορά

Μπορείτε επίσης να διακρίνετε ότι ο τετράποδος φίλος σας έχει κέφι από την ενθουσιώδη και παράτολμη συμπεριφορά του όπως από το να πηδάει τριγύρω, να τρέχει κάνοντας κύκλους, να γαβγίζει δυνατά και άλλες τέτοιες παρόμοιες συμπεριφορές.
5) Σας ζητά παιχνίδι

Εάν ο αγαπημένος σας σκύλος είναι καλά, θα σας το δείξει κιόλας, ζητώντας σας να παίξετε. Ο σκύλος το κάνει, για παράδειγμα, πηδώντας για λίγο με τα μπροστινά πόδια του παράλληλα στον αέρα. Αφεθείτε λιγάκι στα παιδιαρίσματά του και περιπλανηθείτε μαζί. Διότι αυτό αυξάνει τη διασκέδαση και από τις δύο πλευρές.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η τελική πρόσκληση για παιχνίδι πρέπει να προέρχεται από εσάς, καθώς ως «αρχηγός της αγέλης» είστε ιεραρχικά σε υψηλότερη θέση.
6) Επικεντρώνεται σε εσάς και την άσκηση

Εάν κρατάτε το σκύλο σας απασχολημένο με ενδεδειγμένο τρόπο, έτσι ώστε να εκτονώνεται όπως πρέπει, δείχνει τη χαρά του όταν παίζετε και περνάτε χρόνο μαζί με το να είναι συγκεντρωμένος και να διεκπεραιώνει τις ασκήσεις του. Πρόκειται για μια καθαρά χαρούμενη κατάσταση.7) Είναι αγκαλίτσας


Ο σκύλος δείχνει φυσικά τη χαρά του, όταν πηγαίνει στον άνθρωπό του για να τον αγκαλιάσει και να τον γλείψει.
8) Αναζητά την εγγύτητα του ιδιοκτήτη του

Είναι λογικό: η αναζήτηση της εγγύτητας είναι ένα σημάδι ότι είναι ευτυχισμένος μαζί σας. Αυτό σας το δείχνει, με το να έρχεται ή να κάθετε ήρεμα δίπλα σας. Το να ξαπλώνει δίπλα σας σε μια ήρεμη κατάσταση ή κοιμισμένος είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι είναι καλά.
9) Σας δίνει το πόδι του

Αυτή η χειρονομία μπορεί να δείχνει ότι ο σκύλος θέλει να ζητήσει κάτι. Ο σκύλος μπορεί να ικετεύει ή να χαλαρώνει δίνοντάς σας την πατούσα του. Αλλά μπορεί επίσης να εκφράζει γενικά ότι είναι ευτυχισμένος που είναι μαζί σας.
10) Η αντίδρασή του όταν φτάνετε στο σπίτι

Όταν ανοίγετε την πόρτα, δείχνει μέσω της συμπεριφοράς του ότι είναι χαρούμενος που σας βλέπει επιτέλους ξανά. Ο σκύλος μπορεί να βιώσει το αίσθημα του «επιτέλους ήρθε ο άνθρωπός μου», ακόμη και αν λείψετε για 20 λεπτά μόνο. Μερικές φορές η χαρά του είναι τόσο μεγάλη, σαν να έχει να σας δει αιώνες. Αυτό δεν χρειάζεται να σας προκαλεί έκπληξη: Φυσικά ένας λόγος γι΄ αυτό είναι ότι ως ιδιοκτήτης τον κάνετε ευτυχισμένο, και σε ό,τι έχει να κάνει με το σκύλο, κάνετε τα περισσότερα, αν όχι όλα, σωστά. Ευχόμαστε σε εσάς και το σκύλο σας να περνάτε όμορφα. Να γνωρίζετε πάντα ότι αν ο σκύλος σας είναι ευτυχισμένος θα είστε κι εσείς. Διότι η καλή διάθεση του αγαπημένου σας σκύλου είναι μεταδοτική.zooplus.gr