H ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο δήμο - Οι δηλώσεις του δημάρχου μετά το πέρας των εκδηλώσεων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

H ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο δήμο - Οι δηλώσεις του δημάρχου μετά το πέρας των εκδηλώσεων



Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο δήμο Θέρμης


Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν την Παρασκευή το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Θέρμης. Σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου σημαιοστολίστηκαν δημόσια κτίρια και πλατείες, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στους ιερούς ναούς, έγινε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα και πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις με τη συμμετοχή μαθητών και μελών συλλόγων, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από την Covid-19.

Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος συμμετείχε στη Δοξολογία η οποία τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου. Φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Θέρμης συμμετείχαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Πάλλας, ο πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης Τριαδίου Στάθης Πιστέλας και πλήθος δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.



Αμέσως μετά την Επίσημη Δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στην πλατεία Παραμάνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στη Θέρμη με την παρέλαση μαθητών, προσκόπων και Συλλόγων, με τη Φιλαρμονική του δήμου που παιάνισε εθνικά εμβατήρια και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των πολιτών.




Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας τον εκδηλώσεων ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσε: 
Χειροκροτήσαμε θερμά τα παιδιά μας, τα οποία παρέλασαν υπερήφανα για να τιμήσουν τους ήρωες του 1821 που αγωνίστηκαν για να είμαστε σήμερα όλοι εμείς ελεύθεροι. 
Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη λόγω της πανδημίας και του πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία. Διακόσια και πλέον χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του ’21 κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι στην Ευρώπη θα πρόβαλε ξανά το δίλημμα ‘Ελευθερία ή Θάνατος’. Ότι σχεδόν οκτώ δεκαετίες από τον τελευταίο καταστροφικό πόλεμο που ισοπέδωσε τη Γηραιά Ήπειρο, ο εφιάλτης θα επέστρεφε.
Όσα, όμως, συμβαίνουν τον τελευταίο μήνα στην Ουκρανία, αποδεικνύουν ότι η ανάγκη της προάσπισης της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας και της διεθνούς νομιμότητας, είναι αξίες διαχρονικές, αλλά καθόλου δεδομένες, γι’ αυτό απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση και αγώνας.

Οι πολίτες του δήμου Θέρμης ανέδειξαν και αυτή τη φορά το μεγαλείο της ψυχής τους. Άνοιξαν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους που υφίστανται τα δεινά του πολέμου. Γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους. Ταυτόχρονα, συνέδραμαν στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για το δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. 

Αποδεικνύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ότι εξακολουθούν να τους συνέχουν οι αξίες και τα ιδανικά, του ανθρωπισμού και της ελευθερίας που ανέδειξε η Ελληνική Επανάσταση. Με αυτές τις σκέψεις, εκφράζω την ειλικρινή μου ελπίδα για άμεση αποκατάσταση της ειρήνης. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.