Αργύρης Κουμτζής: Ο τυφλός απόφοιτος του ΑΠΘ διαπρέπει στη Γερμανία! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αργύρης Κουμτζής: Ο τυφλός απόφοιτος του ΑΠΘ διαπρέπει στη Γερμανία!


Ο Αργύρης Κουμτζής βρίσκεται ήδη στο τρίτο έτος και τελικό στάδιο ολοκλήρωσης του διδακτορικού του στο Ινστιτούτο «Max Planck Institute for Solar System Research» της Γερμανίας

Ο 26χρονος τυφλός απόφοιτος του ΑΠΘ, Αργύρης Κουμτζής από τη Θεσσαλονίκη διαπρέπει στη Γερμανία και στον τομέα της επιστήμης, δημιουργώντας με επιτυχία τον κώδικα για τον υπολογισμό του μαγνητικού πεδίου γύρω από τον ήλιο ο οποίος ανοίγει τον δρόμο για σημαντικά επιστημονικά δεδομένα και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το επίτευγμά του στο πλαίσιο των ομιλιών «Next Generation Series».


Ο Αργύρης Κουμτζής βρίσκεται ήδη στο τρίτο έτος και τελικό στάδιο ολοκλήρωσης του διδακτορικού του στο Ινστιτούτο «Max Planck Institute for Solar System Research» της Γερμανίας με εξειδίκευση στον υπολογισμό του μαγνητικού πεδίου στην ηλιακή μαγνητόσφαιρα. Μετά από δύο χρόνια ατελείωτων ωρών μελέτης, έρευνας, εργασίας και απογοητεύσεων, κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τον Νοέμβριο του 2021 τον κώδικα ο οποίος αναμένεται να δώσει δεδομένα για το τι συμβαίνει πάνω από την επιφάνεια του ήλιου αλλά και για νέες περιοχές του ήλιου που δεν γνωρίζαμε πριν.


Μιλώντας  εξήγησε ότι η ανάπτυξη ενός κώδικα είναι μια απαιτητική διαδικασία με ατελείωτες ώρες εργασίας και πολλά εμπόδια που οφείλεις να αντιμετωπίσεις ώστε να λειτουργεί 100%. 
Στο πλαίσιο του διδακτορικού μου χρειαζόταν να αναπτύξω έναν κώδικα ο οποίος θα καταφέρει να μας δώσει μια καλύτερη εικόνα για το μαγνητικό πεδίο γύρω από τον ήλιο. Δύο χρόνια χρειάστηκε για να τον ολοκληρώσω. Το δύσκολο κομμάτι ήταν όταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ήταν αποδοτική η εργασία μου και δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ψυχολογικό κομμάτι έπαιζε καθοριστικό ρόλο. Υπήρξαν δεκάδες προβλήματα τα οποία ευτυχώς ξεπεράστηκαν. Έχοντας, βέβαια, και εμπειρία από προηγούμενο πρότζεκτ στην Ελλάδα με την επίβλεψη του καθηγητή μου στο τμήμα Φυσικής, απέκτησα σημαντικές γνώσεις και αντιμετώπισα με ψυχραιμία κάθε εμπόδιο που παρουσιαζόταν με τη βοήθεια, παράλληλα, και του καθηγητή μου στο Ινστιτούτο
εξήγησε ο Αργύρης Κουμτζής.