Ο εφιάλτης του κορωνοϊού επέστρεψε στην Κίνα με ρεκόρ κρουσμάτων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού επέστρεψε στην Κίνα με ρεκόρ κρουσμάτων



Η Κίνα κατέγραψε σήμερα κοντά 3.400 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία στη Σανγκάη και επέβαλαν περιοριστικά μέτρα σε πόλεις της βορειοανατολικής Κίνας.

Σε καθεστώς lockdown έχει τεθεί το μεγαλύτερο τμήμα της Τζιλίν, μιας μεγαλούπολης περίπου 3,6 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος. Αυτό δείχνει ότι 
η παραλλαγή Όμικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική, εξαπλώνεται ταχύτατα και είναι δύσκολο να ανιχνευθεί στα αρχικά στάδια της μόλυνσης
ανέφερε ο Ζανγκ Γιαν, εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της ομώνυμης επαρχίας, σε συνέντευξη Τύπου.

Στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, τη Σαγκάη, οι αρχές κλείνουν μεμονωμένα σχολεία, επιχειρήσεις, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα για λόγους στενής επαφής, αποφεύγοντας για την ώρα μαζική καραντίνα.

Την περασμένη εβδομάδα, κορυφαίος Κινέζος επιστήμονας είπε ότι η χώρα θα πρέπει να επιδιώξει να συνυπάρξει με τον ιό, όπως και άλλα έθνη, όπου η παραλλαγή Omicron έχει εξαπλωθεί ραγδαία.

Αλλά η κυβέρνηση έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι τα μαζικά lockdown παραμένουν μια επιλογή.

protothema.gr