Με το Iστορικό λάβαρο των Βασιλικών ξεκίνησε η παρέλαση στη τοπική Κοινότητα. Περηφάνια και δέος για όλους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με το Iστορικό λάβαρο των Βασιλικών ξεκίνησε η παρέλαση στη τοπική Κοινότητα. Περηφάνια και δέος για όλους

 

Περηφάνια και δέος τόσο για τους μαθητές που το κρατούσαν όσο και για τον κόσμο που παραβρέθηκε στην παρέλαση προκάλεσε η διέλευση του ιστορικού λαβάρου που αποτέλεσε σύμβολο των αγωνιστών της επανάστασης.

Για πρώτη φορά, εχθές, η έναρξη της παρέλασης έγινε από μαθητές του Γυμνασίου των Βασιλικών ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον άνθρωπο που συντέλεσε με τις γνώσεις, την εμπειρία και τη δημιουργικότητά του στο να ξαναδώσει πνοή στο λάβαρο που έφερε  στον κόσμο μνήμες ηρωισμού: Τον Αχιλλέα Ζαλοκωστα, διευθυντή του Γυμνασίου Βασιλικών. 

Μια έμπνευση της κ.Ρούλας Καραμανώλη που υλοποιήθηκε εκτός του κ.Ζαλοκώστα, με τη βοήθεια και τη σύμπραξη ηλικιωμένων γυναικών από τα Βασιλικά και βέβαια, με τη συμπαράσταση της κας Αλεξάνδρας Μποχώρη που με το πείσμα, την επίμονή της, τον αργαλειό της, αλλά και την αγάπη της για τον τόπο και την ιστορία του βοήθησε στο εγχείρημα που πρόκειται να μείνει παρακαταθήκη για την ιστορική κοινότητα του δήμου μας.

Ο κ.Ζαλοκώστας δήλωσε:
Με επίγνωση και με ψυχογενείς συζητήσεις μαζί με την αγαπητή κα Αλέκα (Αλεξάνδρα Μποχώρη) κάναμε το ελάχιστο χρέος μας έναντι των προγόνων μας!
Η τιμή και το λάβαρο ανήκει στους Αληθινούς Ήρωες που θυσιάστηκαν για όλους εμάς, τα παιδιά τους!
Αιώνια η μνήμη σε όλους αυτούς τους αφανείς και ταπεινούς αγωνιστές που ηρωικά ρίχτηκαν στη μάχη για να ζήσουμε εμείς ελεύθεροι!
Ο Άγιος Θεός θα τους θυμηθεί στην Βασιλεία Του!
Να σημειωθεί ότι με απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής Βασιλικά 200 χρόνια το λάβαρο θα συνοδεύει πλέον όλες τις παρελάσεις των Βασιλικών στις Εθνικές επετείους.