Αδερφική σχέση: Τρόποι για να ενδυναμώσετε τον πιο όμορφο δεσμό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αδερφική σχέση: Τρόποι για να ενδυναμώσετε τον πιο όμορφο δεσμό



Εάν τα παιδιά σας δυσκολεύονται μεταξύ τους, είναι φυσικό να εστιάζετε στο να τους βοηθήσετε να μάθουν να επιλύουν τις διαφορές τους ειρηνικά. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το κίνητρό τους να δουλεύουν με χαρά μεταξύ τους εξαρτάται από το πόσο θετικό υπόλοιπο υπάρχει στον «τραπεζικό λογαριασμό σχέσης» που έχουν από κοινού δημιουργήσει.

Πώς δημιουργούν τα αδέλφια μια «αποθήκη» καλών συναισθημάτων απ’ όπου θα αντλούν δύναμη και χαρά για την επαφή τους; Κυρίως με το να περνάνε όμορφο και δημιουργικό χρόνο μαζί.

Η αδερφική σχέση είναι μια σχέση με πολλή αγάπη αλλά μπορεί να έχει τα πάνω και τα κάτω της και είναι σημαντικό να έχει σωστές βάσεις εξαρχής. Σε αυτό παίζουν μεγάλο ρόλο και οι γονείς – μπορεί κάθε παιδί να είναι διαφορετικό και να αγαπάτε καθένα με ξεχωριστό τρόπο, αλλά δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις που κάνουν όλα τα μέλη της οικογένειας να νιώθουν αμήχανα.

Εδώ θα βρείτε μερικούς τρόπους για να ενδυναμώσετε τον υγιή δεσμό μεταξύ τους :

Μπαίνω στη θέση σου

Δραστηριότητες που προάγουν εξαιρετικά την ενσυναίσθηση μεταξύ αδερφών είναι το να φορέσουν μαζί μια έξτρα large μπλούζα και να προσπαθήσουν να κινηθούν μαζί – στο ίδιο πνεύμα αλλά με συμβολική είναι να φορέσει το ένα παιδί τα παπούτσια του άλλου.

Μαθαίνω να σε φροντίζω


Τα παιχνίδια ρόλων είναι εξαιρετικός τρόπος για να εναλλάσσουν θέσεις και ιδιότητες μεταξύ τους χωρίς να νιώθουν ότι κάποιο από αυτά διαφέρει: έτσι μπορεί εναλλάξ να είναι το ένα παιδί η /ο βασιλιάς και το άλλο ο ακόλουθος ή γιατρός/ασθενής, μαγαζάτορας/υπάλληλος και ούτω καθ’ εξής.

Μαζί καλύτερα

Επειδή τα περισσότερα παιχνίδια καλλιεργούν τον ανταγωνισμό και το ποιος θα κερδίσει φροντίστε να υπάρχουν και αρκετές επιλογές που θα ευνοούν τη συνεργασία. Παζλ, κατασκευές.

Διαβάζουμε παρέα

Ανάλογα με τη διαφορά ηλικίας, μάθετε στα παιδιά να διαβάζουν παρέα. Αρχίστε διαβάζοντας εσύ και στα δύο και μετά όταν θα έχουν μάθει ανάγνωση καθιερώστε να διαβάζουν είτε μαζί ένα βιβλίο ή να διαβάζουν εναλλάξ το ένα στο άλλο φωναχτά.



Με συμπληρώνεις

Μάθετε στα αδέρφια να μην ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, αλλά να εκμεταλλεύεται καθένα τις δεξιότητες και τα ταλέντα του για να βοηθάει τον εαυτό του αλλά και το άλλο. Να μάθουν να λειτουργούν ως ομάδα αξιοποιώντας το καθένα όσα περισσότερα θετικά του στοιχεία μπορεί.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Για να καταλάβουν την κοινή τους δυναμική, βάλτε τα να παίξουν απέναντί σας ή βρείτε τους άλλα αντίστοιχα ζεύγη με τα οποία μπορούν να παίξουν ανταγωνιστικά.

Σέβομαι τον χώρο και τον χρόνο σου

Οι περισσότερες διαφωνίες και καυγάδες μεταξύ αδερφών προκύπτουν όταν δεν υπάρχουν σαφή όρια και όταν το ένα δεν σέβεται το άλλο. Άλλο μαθαίνω να μοιράζομαι κι άλλο τα θέλω όλα δικά μου. Δεν γίνεται σε καμία ανθρώπινη σχέση να υπάρξει αγάπη αν δεν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Μάθετε στα παιδιά να επικοινωνούν τα θέλω τους, να ακούνε και να δέχονται το «όχι» και να το σέβονται.

Η ορμόνη της χαράς

Χρησιμοποιήστε την οξυτοκίνη για να συνδέσετε τα παιδιά σας. Γέλιο. Το να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. Χορός. Τραγούδι. Ενεργητικό παιχνίδι. Συμπεριλάβετε όσες περισσότερες μπορείτε δραστηριότητες που προκαλούν οξυτοκίνη στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Κοινός χρόνος

Ξεκινήστε την «ειδική ώρα» μεταξύ των παιδιών σας. Καθορίστε ένα καθημερινό χρονικό διάστημα 10 λεπτών για να περάσουν μαζί τα δύο παιδιά. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν τα παιδιά σας βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση στην ηλικία ή κάποιος ενδιαφέρεται λιγότερο να παίξει μαζί με το άλλο, με αυτόν τον τρόπο ενσωματώνετε τον κοινό χρόνο στην κανονική ρουτίνα και διατηρείται φυσικά η σύνδεση.

Συμπεριλάβετε στη ρουτίνα του ύπνου σας την ευκαιρία όπου τα παιδιά σας να λένε πάντα «καληνύχτα» και «σ’ αγαπώ» το ένα στο άλλο.

childit.gr