Πόλεμος στην Ουκρανία: Η συγκλονιστική εικόνα από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Χάρκοβο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η συγκλονιστική εικόνα από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο ΧάρκοβοΤις δραματικές συνέπειες του πολέμου που μαίνεται για 12η μέρα στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου αποτυπώνει εικόνα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Χάρκοβο.
Άμαχοι, γυναίκες και παιδιά συρρέουν κατά χιλιάδες για να προλάβουν το τρένο και να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων.

Στη συγκλονιστική εικόνα αποτυπώνεται το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης και οι δραματικές συνέπειες που έχει ήδη φέρει η σύρραξη στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η ίδια εικόνα στην Ζαπορίζια με χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπου να προσπαθούν να μπουν στο τρένο.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ο Φιλίπο Γκράντι, τονίζει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί την «ταχύτερα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Πάνω από 1,5 εκατ. πρόσφυγες από την Ουκρανία πέρασαν τα σύνορα με γειτονικές χώρες μέσα σε δέκα ημέρες», ανέφερε ο κ. Γκράντι.Δεν υπάρχουν σχόλια