Μοσχαράκι βραστό με λαχανικά - Γαλλική συνταγή - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μοσχαράκι βραστό με λαχανικά - Γαλλική συνταγή



Είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό πιάτο που μοιάζει αρκετά με τα δικά μας βραστά.

Η γαλλική συνταγή (pot au feu λέγεται το πιάτο) έχει μερικά επιπλέον μυστικά και σας τα δίνω, παρακάτω.


Είναι η γευστικότερη απόλαυση για βραστό κρέας που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Απολαύστε και τον ζωμό κρέατος, δείτε πώς, παρακάτω.

Υλικά

  • 4 καρότα
  • 2 γογγύλια
  • 4 πράσα
  • 1 λάχανο σγουρό
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 4 πατάτες μεσαίες
  • 6 γαρύφαλλα
  • 2 κιλά κρέας -Ποικιλία ουρά, ποντίκι, osso bucco
  • 2 φύλλα δάφνης και κλωνάρι από θυμάρι
  • 1-2 κουταλιές χοντρό αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
  • Σε κατσαρόλα τοποθετήστε το κρέας και καλύψτε το με νερό βρύσης
  • Βάλτε το να βράσει και καθαρίστε το όταν αφρίσει
  • Καθαρίστε το κρεμμύδι, κρατήστε το ολόκληρο, χώστε τα κεφαλάκια από γαρύφαλλο πάνω του
  • Τοποθετήστε στο κρέας το κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, το χοντρό αλάτι
  • Βράστε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, για 3 ώρες -Εχετε την επιλογή να το βάλετε σε χύτρα αν βιάζεστε
  • Πλύντε, καθαρίστε τα λαχανικά και ρίξτε τα στην κατσαρόλα -Αφήστε να βράσει ακόμη 1 ώρα
  • Σερβίρετε το φαγητό σε μεγάλη πιατέλα
  • Προτείνετε διάφορα είδη μουστάρδας με το πιάτο, είναι απαραίτητα!
  • Απολαύστε στην αρχή του γεύματος, με τους καλεσμένους σας, από ένα μπολ ζωμό, με λεμόνι και πιπέρι