Μοσχαράκι βραστό με λαχανικά - Γαλλική συνταγή
Είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό πιάτο που μοιάζει αρκετά με τα δικά μας βραστά.
Η γαλλική συνταγή (pot au feu λέγεται το πιάτο) έχει μερικά επιπλέον μυστικά και σας τα δίνω, παρακάτω.
Είναι η γευστικότερη απόλαυση για βραστό κρέας που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Απολαύστε και τον ζωμό κρέατος, δείτε πώς, παρακάτω.
Υλικά
Εκτέλεση
Η γαλλική συνταγή (pot au feu λέγεται το πιάτο) έχει μερικά επιπλέον μυστικά και σας τα δίνω, παρακάτω.
Είναι η γευστικότερη απόλαυση για βραστό κρέας που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Απολαύστε και τον ζωμό κρέατος, δείτε πώς, παρακάτω.
Υλικά
- 4 καρότα
- 2 γογγύλια
- 4 πράσα
- 1 λάχανο σγουρό
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 4 πατάτες μεσαίες
- 6 γαρύφαλλα
- 2 κιλά κρέας -Ποικιλία ουρά, ποντίκι, osso bucco
- 2 φύλλα δάφνης και κλωνάρι από θυμάρι
- 1-2 κουταλιές χοντρό αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα τοποθετήστε το κρέας και καλύψτε το με νερό βρύσης
- Βάλτε το να βράσει και καθαρίστε το όταν αφρίσει
- Καθαρίστε το κρεμμύδι, κρατήστε το ολόκληρο, χώστε τα κεφαλάκια από γαρύφαλλο πάνω του
- Τοποθετήστε στο κρέας το κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, το χοντρό αλάτι
- Βράστε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, για 3 ώρες -Εχετε την επιλογή να το βάλετε σε χύτρα αν βιάζεστε
- Πλύντε, καθαρίστε τα λαχανικά και ρίξτε τα στην κατσαρόλα -Αφήστε να βράσει ακόμη 1 ώρα
- Σερβίρετε το φαγητό σε μεγάλη πιατέλα
- Προτείνετε διάφορα είδη μουστάρδας με το πιάτο, είναι απαραίτητα!
- Απολαύστε στην αρχή του γεύματος, με τους καλεσμένους σας, από ένα μπολ ζωμό, με λεμόνι και πιπέρι