Μονοπήγαδο: Η Κοινότητα που ξέρει από προσφυγιά, θα φιλοξενήσει Ουκρανικές οικογένειες - Έκκληση για υλικά μέσα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μονοπήγαδο: Η Κοινότητα που ξέρει από προσφυγιά, θα φιλοξενήσει Ουκρανικές οικογένειες - Έκκληση για υλικά μέσα



Σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προχωρά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπήγαδου. Προσφέρει κατοικία και διατροφή αλλά και όποια άλλη βοήθεια απαιτηθεί στους ξεριζωμένους Ουκρανούς. Η Κοινότητα που ξέρει πολύ καλά τι θα πει προσφυγιά, ξέρει να βοηθά και το αποδεικνύει έμπρακτα. 
 

//Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοπήγαδου

Οι κάτοικοι του Μονοπήγαδου,- ενός μικρού χωριού του Δήμου Θέρμης, στον νομό Θεσσαλονίκης- πρόσφυγες από τον Πόντο και οι ίδιοι, στεκόμαστε δίπλα στους ξεριζωμένους Ουκρανούς,  προσφέροντας κατοικία, διατροφή και κάθε άλλου είδους βοήθεια σε γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους που έρχονται καθημερινά στην πατρίδα μας, ψάχνοντας καταφύγιο μακριά από τον πόλεμο.

 Μετά από πρωτοβουλία κατοίκων του χωριού που προσφέρθηκαν να διαθέσουν τα σπίτια τους, όλοι μαζί ο Πολιτιστικός σύλλογος Μονοπηγάδου και οι κάτοικοι, οργανώσαμε ομάδα βοήθειας και έμπρακτης στήριξης.

Επικοινωνήσαμε με το Προξενείο της Ουκρανίας και τον Δήμο Θέρμης και ξεκινήσαμε την καταμέτρηση, αποκατάσταση και εξοπλισμό των διαθέσιμων σπιτιών φιλοξενίας.

Όλες οι εργασίες γίνονται από εθελοντές που δουλεύουμε πυρετωδώς.

Ο Δήμαρχος Θέρμης κινητοποιήθηκε άμεσα και είμαστε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες Οικονομικού, Κοινωνικής Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο.
Στις 6 Μαρτίου είχαμε ήδη την πρώτη φιλοξενία μιας μαμάς με τα δυο παιδιά της,
και καθημερινά έχουμε νέες αφίξεις.
Σε αυτήν την πρωτοβουλία, σας θέλουμε δίπλα μας.
Τους κατοίκους της περιοχής μας και όχι μόνο.
Ήδη το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης έχει ανεβάσει στην σελίδα του λίστα με τις ανάγκες που έχουν προκύψει και θα ενημερώσουμε μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες για ανάγκες σε ρουχισμό.

Για πληροφορίες, ενημέρωση ή δωρεά μπορείτε να καλείτε
στο 6972409015

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοπηγάδου
Παναγιώτης Μπατατόλης