Ημερομηνία Λήξης ή Ανάλωση κατά προτίμηση πριν: Ποια η διαφορά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ημερομηνία Λήξης ή Ανάλωση κατά προτίμηση πριν: Ποια η διαφορά



Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι άλλα τρόφιμα έχουν την ένδειξη Ημερομηνία Λήξης και άλλα Ανάλωση κατά προτίμηση πριν. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στις ετικέτες και τι σημαίνει αυτή;

Αν νομίζεις ότι είναι ακριβώς το ίδιο τότε κάνεις λάθος. Ας τα πάρουμε ένα-ένα για να εξηγήσουμε τι σημαίνει το καθένα. Αρχικά όταν δεις μια συσκευασία που γράφει ημερομηνία λήξης πρέπει να ξέρεις ότι μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας δεν πρέπει για κανέναν λόγο να καταναλώνεις αυτά τα τρόφιμα, ακόμη και αν φαίνονται ή μυρίζουν καλά. Κι αυτό γιατί η κατανάλωση αυτών των τροφίμων μετά την Ημερομηνία Λήξης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Όσον αφορά τώρα το ανάλωση κατά προτίμηση, τα δεδομένα αλλάζουν. Θα δεις αυτό γραμμένο στα περισσότερα κατεψυγμένα, αποξηραμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Αφορά κυρίως την ποιότητα και όχι την ασφάλεια. Αν, ωστόσο, περάσει αυτή η ημερομηνία δεν σημαίνει ότι το τρόφιμο είναι ακατάλληλο προς κατανάλωση. Το πιθανότερο είναι ότι ίσως έχει χάσει λίγο από το άρωμά του, την γεύση του, ή έχει αλλοιωθεί ελαφρώς η υφή του.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κοιτάς τις ετικέτες και να επιλέγεις...