Πρόσφυγες από την Ουκρανία συμμετέχουν σε εθελοντική αναδάσωση στο Μονοπήγαδο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πρόσφυγες από την Ουκρανία συμμετέχουν σε εθελοντική αναδάσωση στο Μονοπήγαδο



Μήνυμα Ειρήνης στέλνουν οι κάτοικοι του Μονοπήγαδου του Δήμου Θέρμης, μαζί με τους πρόσφυγες από την Ουκρανία οι οποίοι φιλοξενούνται στον οικισμό, μέσω της εθελοντικής δράσης αναδάσωσης η οποία διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή 20 Μαρτίου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοπήγαδου και του τοπικού αθλητικού συλλόγου ΠΑΣ Κεραυνός, σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.



Η αναδάσωση θα γίνει σε δασική έκταση πλησίον του οικισμού. Τα πρώτα δέντρα θα φυτέψουν παιδιά προσφύγων από την Ουκρανία τα οποία φιλοξενούνται με τις οικογένειές τους στο Μονοπήγαδο, στέλνοντας με τον τρόπο αυτόν ένα μήνυμα Ειρήνης, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου. 

Πριν από την έναρξη της αναδάσωσης θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι διοργανωτές απευθύνουν πρόσκληση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στην εθελοντική αναδάσωση. Σημειώνουν, με την ευκαιρία, πως όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.

Τα δέντρα τα οποία θα φυτευτούν τα προσφέρει το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης ο δε Δήμος Θέρμης διαθέτει τα αναγκαία μηχανήματα και εργαλεία καθώς και οτιδήποτε άλλο απαιτείται για τη δεντροφύτευση. 

Το Κτήμα Περέκ που βρίσκεται στο Μονοπήγαδο θα διαθέσει χυμούς και κεράσματα.