Συνάντηση με θέμα την εκπαιδευτική πολιτική της ένταξης προσφύγων πραγματοποιήθηκε στο Μονοπήγαδο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνάντηση με θέμα την εκπαιδευτική πολιτική της ένταξης προσφύγων πραγματοποιήθηκε στο Μονοπήγαδο



//Ανακοίνωση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμη

Μετά από πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κου Στέλιου Αποστόλου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Μαρτίου στο Μονοπήγαδο Θέρμης, συνάντηση εργασίας με θέμα τη φιλοξενία Ουκρανών Προσφύγων, μεταξύ των στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής ένταξης προσφύγων Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης, καθώς και εκπροσώπων τοπικών συλλόγων του Μονοπήγαδου.


Η συνάντηση έγινε στον φιλόξενο χώρο του λαογραφικού μουσείου Μονοπήγαδου και συμμετείχαν από πλευράς Δήμου ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κος Στέλιος Αποστόλου, η Δ/ντρια του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Παρέμβασης κα Χρυσή Κληματσούδα, η Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας κα Μαρία Μορφίδου, καθώς και η Ψυχολόγος του Κέντρου κα Μαρία-Δέσποινα Ράφτη.

 Το Υπουργείο Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης εκπροσωπήθηκε από την κα Δόμνα Κωστογλίδου, ενώ οικοδεσπότες της συνάντησης ήταν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοπήγαδου, κος Παναγιώτης Μπατατόλης, η Αντιπρόεδρος κα Κατερίνα Σίλερ και από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων κα Κική Μουρατίδου.