Η Αννα Τσιφτελίδου σχολιάζει συνέντευξη του Θ.Παπαδόπουλου: «Ο δήμαρχος διασκεδάζει τις εντυπώσεις» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Αννα Τσιφτελίδου σχολιάζει συνέντευξη του Θ.Παπαδόπουλου: «Ο δήμαρχος διασκεδάζει τις εντυπώσεις»



//Ανακοίνωση της Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης
«Βαπτίσατε», είπε, «τὴν χῆνα ταύτην εἰς ἰχθὺν καὶ φάγετε αὐτὴν ἀφόβως». 
(Εμμανουήλ Ροΐδης, Πάπισσα Ιωάννα).
Ο δήμαρχος Θέρμης βαφτίζει την ενημέρωση που κάνει στους επικεφαλής των παρατάξεων συνεργασία



Η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», στη λογική της πληρέστερης ενημέρωσης έθεσε υπόψη της επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών, Άννας Τσιφτελίδου, τη θέση του δημάρχου κ. Παπαδόπουλου και ζήτησε να τη σχολιάσει!

Αναδημοσιεύουμε το κείμενο-συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στη χθεσινή «ΜτΚ», σελ. 13, ως απάντηση στο δήμαρχο:
Άννα Τσιφτελίδου: 

«Ο δήμαρχος διασκεδάζει τις εντυπώσεις»
Για συναντήσεις ενημέρωσης και όχι για συσκέψεις όπου διοίκηση και αντιπολίτευση συναποφασίζουν θέματα του δήμου, κάνει λόγο η επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης

 «Παρέμβαση πολιτών Δήμου Θέρμης» Άννα Τσιφτελίδου.
Οι εκλογές πλησιάζουν αλλά τα έργα στο δήμο μας δεν προχωρούν και φυσικά την ευθύνη απέναντι στους κατοίκους την έχει αυτός που διοικεί. Αισθάνεται άβολα ο δήμαρχος Θέρμης και κάνει ό,τι μπορεί για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. 
Αυτή την εντύπωση προσπαθεί να μετριάσει με τις δυο τελευταίες συναντήσεις ενημέρωσης, όπου προσκάλεσε τους επικεφαλείς των παρατάξεων για ενημέρωση επί δύο θεμάτων. 
Σε κάθε περίπτωση βέβαια επιτέλεσε το χρέος της ενημέρωσης των δημοτικών παρατάξεων για δύο ζητήματα, ενημέρωση που θα μπορούσε να γίνει και σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου με παρόντες όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τους δημότες θεατές»
αναφέρει μιλώντας στη «ΜτΚ».

Άλλωστε, όπως προσθέτει, κατά τη συζήτηση των δύο θεμάτων (Καζίνο και Γέφυρα Τριλόφου) δεν υπήρξε καμία συναπόφαση, αφού στη μία περίπτωση (του αιτήματος μείωσης του μισθώματος) η ίδια η σύμβαση δεν άφηνε περιθώρια για να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο διαφορετικά, ενώ στην άλλη δεν ελήφθη καμία απολύτως απόφαση.
Δεν γνωρίζουμε αν θέλει να χρησιμοποιήσει η διοίκηση του δήμου τις δυο αυτές συναντήσεις για επικοινωνιακούς λόγους, αυτό που ξέρουμε είναι ότι σε όλα τα κεντρικά-μεγάλα ζητήματα του Δήμου διαφωνούμε με τη διοίκηση: καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό, το τεχνικό πρόγραμμα, την πολιτική των δημοτικών τελών, την πρόταση για το παραλιακό μέτωπο που αφορά το δήμο Θέρμης, την εκμίσθωση του πάρκινγκ στην πλατεία, τις συγχωνεύσεις των σχολείων και πολλά άλλα.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις κάναμε αντιπροτάσεις, οι οποίες ποτέ δεν ελήφθησαν υπόψη.
Επομένως είναι προφανές ότι η διοίκηση του δήμου διοικεί ασκώντας το πλειοψηφικό της δικαίωμα να μπορεί να αποφασίζει αυτό που έχει σχεδιάσει η ίδια, επιδεικνύοντας μέχρι σήμερα μηδενική διάθεση για συνεργασία ή συναπόφαση
 
επισημαίνει η κα Τσιφτελίδου.