Δ.Θέρμης: Προς χρηματοδότηση νέο έργο ύδρευσης ύψους 2,7 εκατ. ευρώ - Συνάντηση δημάρχου Θέρμης με Στ. Πέτσα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δ.Θέρμης: Προς χρηματοδότηση νέο έργο ύδρευσης ύψους 2,7 εκατ. ευρώ - Συνάντηση δημάρχου Θέρμης με Στ. Πέτσα


Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, είχε προ ημερών στο γραφείο του στο υπουργείο, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

 Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τα οποία απασχολούν τον Δήμο Θέρμης και ειδικότερα, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων, αλλά και με την τεράστια επιβάρυνση του Δήμου εξ αιτίας της μεγάλης αύξησης του ενεργειακού κόστους. Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε από τον κ. Πέτσα να εγκριθεί η χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής ενός μεγάλου έργου ύδρευσης, προϋπολογισμού περίπου 2,7 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει περιλάβει ο Δήμος στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.

Πρόκειται για μια σειρά παρεμβάσεων οι οποίες αφορούν συνολικά πέντε Κοινότητες του Δήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις αφορούν σε ένα κομμάτι στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Κοινότητας των Βασιλικών, όπου θα αλλαχτεί επιπλέον, ολόκληρος ο κεντρικός αγωγός που ξεκινά από τη δεξαμενή, ο οποίος περνούσε μέσα από κάποιες ιδιοκτησίες. 

Στις Κοινότητες της Σουρωτής και της Αγίας Παρασκευής θα γίνει νέα γεώτρηση καθώς και δύο καινούργιοι αγωγοί οι οποίοι θα τροφοδοτούν τις περιοχές που βρίσκονται στα ψηλότερα σημεία των δύο Κοινοτήτων. Στο έργο προβλέπεται επίσης η κατασκευή ενός καινούργιου αγωγού στην Καρδία, καθώς και ενός εξωτερικού αγωγού ύδρευσης στο Σχολάρι. Ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Θέρμης ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κινηθεί η διαδικασία για την ένταξη αυτού του έργου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Πέραν αυτού, ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε από τον υπουργό να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης ενός ακόμη έργου του Δήμου Θέρμης το οποίο αφορά τη δημιουργία ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου, σε δημοτική έκταση 140 στρεμμάτων


Σκοπός αυτού του έργου είναι να καλυφτεί μέρος των ενεργειακών αναγκών της ΔΕΥΑΘ, προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος της επιχείρησης το οποίο τους τελευταίος μήνες έχει εκτιναχτεί λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.