24 λόγοι για να χρησιμοποιήσουμε καστορέλαιο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

24 λόγοι για να χρησιμοποιήσουμε καστορέλαιο



Το καστορέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο πολλαπλών χρήσεων που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν εδώ και χιλιάδες χρόνια. 

Παρασκευάζεται με την εξαγωγή ελαίου από τους σπόρους του φυτού Ricinus communis. Αυτοί οι σπόροι, οι οποίοι είναι γνωστοί ως καστορέλαιο, περιέχουν ένα τοξικό ένζυμο που ονομάζεται ρικίνη. Ωστόσο, η διαδικασία θέρμανσης που υφίσταται το καστορέλαιο κατά την παραγωγή απενεργοποιεί τη ρικίνη, επιτρέποντας στο λάδι να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια.

Το καστορέλαιο έχει μια σειρά από βιομηχανικές και φαρμακευτικές χρήσεις. Χρησιμοποιείται συνήθως ως πρόσθετο σε τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα περιποίησης δέρματος, καθώς και ως βιομηχανικό λιπαντικό και συστατικό καυσίμου βιοντίζελ. 

Στην αρχαία Αίγυπτο, οι άνθρωποι έκαιγαν καστορέλαιο ως καύσιμο στους λαμπτήρες, το χρησιμοποιούσαν ως φυσική θεραπεία για τη θεραπεία παθήσεων όπως ο ερεθισμός των ματιών, και το έπαιρναν ακόμη και για να τονώσουν τον τοκετό στην εγκυμοσύνη.

Σήμερα το καστορέλαιο παραμένει μια δημοφιλής φυσική θεραπεία για κοινές παθήσεις, όπως η δυσκοιλιότητα και οι δερματικές παθήσεις, και συχνά μπορείτε να το βρείτε σε φυσικά προϊόντα ομορφιάς. 

Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 24 λόγους για να χρησιμοποιήσετε καστορέλαιο!

Μαλακώστε τα χείλη



Απλώστε καστορέλαιο κάνοντας μασάζ στα χείλη σας πρωί και βράδυ, μετά από λίγα λεπτά θα μαλακώσει τα χείλη σας.

Μειώστε την εμφάνιση των ραγάδων



Οι ραγάδες προκαλούνται συχνά από εγκυμοσύνη και απότομη αύξηση βάρους, αλλά μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα γήρανσης, ορμονικής ανισορροπίας, ξαφνικής απώλειας βάρους και πρηξίματος. 

Το καστορέλαιο είναι γνωστό ως μία από τις καλύτερες θεραπείες για μια ποικιλία δερματικών παθήσεων. Το πλούσιο περιεχόμενο του και τα διάφορα λιπαρά οξέα το καθιστούν εξαιρετική ενυδατική και αποτελεσματική θεραπεία για την απαλλαγή από τις αντιαισθητικές ραγάδες. 

Κάντε μασάζ στο δέρμα σας με καστορέλαιο με κυκλικές κινήσεις για να μειώσετε την εμφάνιση ραγάδων στο σώμα σας. Στη συνέχεια τυλίξτε την περιοχή με ένα βαμβακερό πανί για 15-20 λεπτά για να βοηθήσετε το λάδι να διεισδύσει στο δέρμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε μέρα για 2-3 εβδομάδες.

Θεραπεύστε την ακμή



Η κοινή πάθηση του δέρματος, η ακμή, είναι αποτέλεσμα ακαθαρσιών που συσσωρεύονται στους πόρους σας, προκαλώντας ερεθισμό και φλεγμονή του δέρματος. Πολλά από τα φάρμακα για την ακμή που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και σαλικυλικό οξύ, τα οποία τείνουν να ξηραίνουν το δέρμα. 

Το καστορέλαιο είναι ένας φυσικός πόρος που θα απομακρύνει τη βρωμιά, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα υπερβολικά έλαια και τα βακτήρια χωρίς να ξηραίνει το δέρμα σας. Για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια γρήγορα, εφαρμόστε καστορέλαιο απευθείας στα σημεία που έχετε σπυράκια.

Επιμηκύνετε τις βλεφαρίδες σας



Αντί να χρησιμοποιείτε ψεύτικες βλεφαρίδες, επιμηκύνετε φυσικά τις βλεφαρίδες σας με καστορέλαιο. Η βιταμίνη Ε, οι πρωτεΐνες, τα μέταλλα και οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του καστορέλαιου μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση και την επιμήκυνση των βλεφαρίδων σας όταν εφαρμόζονται σε τακτική βάση. 

Διεισδύει βαθιά στο δέρμα όταν εφαρμόζεται στην περιοχή, ενυδατώνοντας και αναζωογονώντας την περιοχή για να βοηθήσει τις βλεφαρίδες να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και να τις αποτρέψει από το σπάσιμο. Απλώστε καστορέλαιο στις ρίζες των βλεφαρίδων με ένα πινέλο.

Μεγαλώνουν τα μαλλιά



Το καστορέλαιο, και πιο συγκεκριμένα, το Τζαμαϊκανό Μαύρο Καστορέλαιο, έχει γίνει μια δημοφιλής θεραπεία για την ανάπτυξη πιο υγιών και πυκνών μαλλιών. Όταν χρησιμοποιείται τακτικά στις ρίζες των μαλλιών, μπορεί να αυξήσει την ανάπτυξη των μαλλιών, να μειώσει τη φθορά των μαλλιών από προϊόντα και το styling, να τα ενυδατώσει, να κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά και γεμάτα, να αποτρέψει την ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής και να βελτιώσει τη συνολική υγεία των μαλλιών σας. 

Όταν το απλώνετε στις άκρες των μαλλιών σας, το καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φριζαρίσματος και στην αποκατάσταση των σπασμένων άκρων. Απλώστε καστορέλαιο από τις ρίζες των μαλλιών σας μέχρι τις άκρες και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Περιμένετε δύο ώρες και μετά πλύνετε ως συνήθως.

Αφαιρέστε την πιτυρίδα



Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας καστορέλαιο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το χυμό από μισό λεμόνι. Απλώστε το στα μαλλιά σας και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Ξεπλύνετε μετά από μισή ώρα.

Εξαλείψτε τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους



Το καστορέλαιο είναι εξαιρετικό για τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων επειδή διεισδύει βαθιά στο δέρμα σας, το οποίο διεγείρει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Αυτά τα δύο συστατικά του δέρματος είναι υπεύθυνα για την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του. 

Οι μαλακτικές ιδιότητες του καστορέλαιου επιτρέπουν στο δέρμα να το απορροφήσει γρήγορα, διατηρώντας το πρόσωπό σας ενυδατωμένο και σφριγηλό, κάτι που είναι επίσης σημαντικό για τη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Θεραπεύει τους κάλους



Εάν υποφέρετε από κάλους στα πόδια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστορέλαιο. Εφαρμόστε τακτικά καστορέλαιο στον κάλο. Το λάδι μαλακώνει τον κάλο και τον εξαφανίζει μετά από λίγο.

Μαλακώνει τα πετσάκια και θεραπεύει τα εύθραυστα νύχια



Το καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των συχνά σπασμένων νυχιών. Το καστορέλαιο έχει υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Ε, η οποία κάνει θαύματα για εύθραυστα, ξηρά νύχια. Κάνοντας μασάζ στα νύχια και τα πετσάκια σας κάθε βράδυ θα έχετε απαλά πετσάκια και υγιή όψη νυχιών.

Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα



Το καστορέλαιο είναι ένας δημοφιλής τρόπος για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Τα διάφορα συστατικά της φυσικής θεραπείας για τη δυσκοιλιότητα δρουν ως ισχυρό καθαρτικό, διεγείροντας τόσο το λεπτό όσο και το παχύ έντερο και καθαρίζοντας τα τοιχώματα του παχέος εντέρου, επιτρέποντας στα προσβεβλημένα κόπρανα να μετακινηθούν μέσω του παχέος εντέρου. Τα λιπαρά οξέα στο καστορέλαιο επίσης εμποδίζουν την απορρόφηση του υγρού από τον εντερικό σωλήνα, βοηθώντας το έντερο να διατηρήσει την υγρασία του.

Λειαίνει τις ξηρές, σκασμένες φτέρνες



Η θαυματουργή ικανότητα του καστορέλαιου να ενυδατώνει το δέρμα το καθιστά τέλειο φάρμακο για τη θεραπεία των σκασμένων φτέρνων. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην ενυδάτωση του ξηρού, σκασμένου δέρματος. Απλώς τρίψτε καστορέλαιο στα πόδια σας, φορέστε ένα ζευγάρι κάλτσες και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Θα παρατηρήσετε μια μεγάλη διαφορά.

Πυκνώστε τα φρύδια σας



Το καστορέλαιο έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μεγαλώσετε και να δυναμώσετε τα μαλλιά σας. Ξέρατε όμως ότι μπορεί επίσης να λειτουργήσει για να πυκνώσει τα φρύδια σας; 

Τα αντιοξειδωτικά, οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες, τα λιπαρά οξέα και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει όλα λειτουργούν για τη θρέψη των τριχοθυλακίων και την καταπολέμηση των βακτηρίων που μπορεί να είναι ένας παράγοντας που εμποδίζει την ανάπτυξη.

Για να πυκνώσετε τα φρύδια σας, εφαρμόστε καστορέλαιο στα φρύδια σας και κάντε μασάζ στα φρύδια σας για λίγο για να αλειφτεί το λάδι σε όλα τα σημεία.

θεραπεύστε το κοινό κρυολόγημα



Το καστορέλαιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του κρυολογήματος καθώς έχει υπέροχες αντι-ιικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα, απλώστε μια μικρή σταγόνα καστορέλαιο στη μύτη σας δύο φορές την ημέρα.

Ενυδατώνει το ξηρό δέρμα



Το καστορέλαιο έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει το δέρμα. Προσθέστε μερικές σταγόνες καστορέλαιο στην ενυδατική σας κρέμα.

Μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας



Εφαρμόστε ζεστό καστορέλαιο απευθείας στις περιοχές με κυτταρίτιδα δύο φορές την εβδομάδα.

Καταπολεμήστε την αυπνία



Εάν υποφέρετε από αϋπνία, το καστορέλαιο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Αντί να παίρνετε επιβλαβή (και μερικές φορές συνήθεια) φάρμακα για να καταπολεμήσετε την αϋπνία σας, τρίψτε καστορέλαιο κατά μήκος των βλεφάρων σας πριν πάτε για ύπνο. Το σώμα σας απορροφά το λάδι και προάγει την υγιή κυκλοφορία, βοηθώντας σας να χαλαρώσετε, βοηθώντας σας να κοιμηθείτε.

Ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις



Όσοι έχουν πόνο στις αρθρώσεις ή αρθρίτιδα μπορούν επίσης να ωφεληθούν από το καστορέλαιο. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του έχουν καταπραϋντική δράση γύρω από τις αρθρώσεις. Απλώστε ζεστό καστορέλαιο στην περιοχή, κάντε καλό μασάζ και αφήστε το για 5-10 λεπτά.

Αντιμετωπίστε τη δακτυλίτιδα



Μια σχετικά κοινή δερματική πάθηση, η δακτυλίτιδα προκαλείται από έναν μύκητα και αναπτύσσεται σε σχήμα δακτυλίου, κόκκινο εξάνθημα. Μελέτες δείχνουν ότι σχεδόν το 20 τοις εκατό του πληθυσμού έχει υποφέρει από δακτυλίτιδα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. 

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσετε, το καστορέλαιο είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τη δακτυλίτιδα. Το ενδεκυλενικό οξύ που βρίσκεται στο καστορέλαιο δρα ως αντιμυκητιακός παράγοντας που σκοτώνει τη μόλυνση. Για τη δακτυλίτιδα, ανακατέψτε μερικές σταγόνες ελαίου λεβάντας με καστορέλαιο και απλώστε την δύο ή τρεις φορές την ημέρα.

θεραπεύστε τον μύκητα των νυχιών



Το ενδεκυλενικό οξύ που βρίσκεται στο καστορέλαιο είναι ένα δραστικό συστατικό που είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση από μύκητες στο σώμα. Για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών των ποδιών, μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό και αλάτι epsom για μισή ώρα. Ακολουθήστε το εμποτισμό απλώνοντας άφθονα καστορέλαιο στο προσβεβλημένο νύχι.

Ανακουφιστείτε από τα ηλιακά εγκαύματα



Με την ίδια αίσθηση δροσιάς με την αλόη, το καστορέλαιο είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση από επώδυνα ηλιακά εγκαύματα. Το ρικινελαϊκό οξύ θα προστατεύσει τυχούσες φουσκάλες που εμφανιστούν από τη μόλυνση και θα μειώσει τη φλεγμονή που σχετίζεται με τα ηλιακά εγκαύματα.

Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ημικρανίας



Ένα φυσικό αναλγητικό, το καστορέλαιο είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση από πονοκεφάλους και ημικρανίες. Για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της ημικρανίας και των πονοκεφάλων, τρίψτε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι στο μέτωπό σας για περίπου ένα λεπτό. Θα πρέπει να αρχίσετε να αισθάνεστε τα αποτελέσματα μέσα σε δύο έως τρία λεπτά.

Μειώνει τις κράμπες της περιόδου



Το μασάζ με ζεστό καστορέλαιο πάνω από την κοιλιά σας μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα από τις κράμπες της περιόδου αλλά και τον πόνο της περιόδου. Το ρικινελαϊκό οξύ στο καστορέλαιο λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες και είναι ένας αναλγητικός παράγοντας που βοηθά στην ανακούφιση του πόνου.

Προκαλέστε τον τοκετό



Το καστορέλαιο βοηθά στην πρόκληση τοκετού. Όταν λαμβάνεται από το στόμα, το καστορέλαιο διεγείρει τα έντερα. Το καστορέλαιο τείνει να ερεθίζει τη μήτρα, γεγονός που προκαλεί την έναρξη των συσπάσεων.

Κρατήστε μακριά τα παράσιτα του κήπου



Τα παράσιτα του κήπου δεν συμπαθούν τη γεύση του καστορέλαιου. Αυτό κάνει το καστορέλαιο ένα εξαιρετικό, φυσικό και αβλαβές εντομοαπωθητικό για χρήση στον κήπο σας. Αναμείξτε 2 κουταλιές καστορέλαιο με 1 κουταλιά υγρό σαπούνι πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε μέχρι να αφρίσει. Ψεκάστε τον κήπο προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε 2 λίτρα νερό.

tospitakimou.gr