Καταφύγιο αδέσποτων θα δημιουργηθεί στο Λάκκωμα. Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ πήρε την έγκριση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καταφύγιο αδέσποτων θα δημιουργηθεί στο Λάκκωμα. Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ πήρε την έγκριση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης



Καταφύγιο αδέσποτων θα δημιουργηθεί στην περιοχή Λάκκωμα.

Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) πήρε την έγκριση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ενέκρινε την υπαγωγή της σχετικής πρότασης του Συνδέσμου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», με χρηματοδότηση 1.200.000 ευρώ. Το καταφύγιο αδέσποτων θα είναι έτοιμο σε ενάμιση σχεδόν χρόνο σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα στο Λάκκωμα σε ένα ιδιόκτητο οικόπεδο και σε 33 στρέμματα θα γίνουν οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας αδέσποτων που θα περιλαμβάνει κτίσματα, περιφράξεις, χώρους κτηνιατρείων, πανσιόν φιλοξενίας σκύλων και θα περιλαμβάνει ακομα και χώρο για αποτέφρωση.

Στις εγκαταστάσεις θα δημιουργηθεί πάρκο για επισκέψεις και το καταφύγιο θα είναι ανοιχτό και για υιοθέτηση αδέσποτων. Επιπλέον θα δημιουργηθούν περίπου 100 κλίνες για αποθεραπεία και φιλοξενία ζώων.

Στους επόμενους δυο μήνες θα πραγματοποιηθεί δημόσιος διαγωνισμός ώστε να βρεθεί ανάδοχος με την προϋπόθεση την υλοποίηση του έργου μέσα σε ένα χρόνο.

syppazath.gr

Δείτε ακόμη: 
Στο Δ.Θέρμης μέσα στον Φεβρουάριο το πρώτο αποτεφρωτήριο μικρών ζώων - Φωτογραφίες από την περιοχή