Πώς να επαναφέρετε το δέρμα σας έπειτα από έναν κακό ύπνο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να επαναφέρετε το δέρμα σας έπειτα από έναν κακό ύπνο



Όποια κι αν είναι η αιτία, από άγχος, μέχρι φροντίδα του μωρού ή απλώς μια νύχτα διασκέδασης, ένας κακός ύπνος μπορεί αμέσως να αποτυπωθεί στο πρόσωπο και το δέρμα αρνητικά.

Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, αν θέλουμε να βλέπουμε το πρόσωπό μας πάντα φρέσκο και όσο γίνεται πιο λαμπερό;

Πιείτε πολύ νερό
Ξεκινήστε την ημέρα με 2-3 ποτήρια νερό πριν φύγετε για τη δουλειά, ώστε και να τονώσετε τον οργανισμό σας και να δώσετε ώθηση στο δέρμα σας. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αγγούρι ή χυμό λεμονιού για έξτρα γεύση, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που θα βοηθήσουν και στη μείωση της επιθυμίας για αναψυκτικά και χυμούς με ζάχαρη αργότερα.

Βάλτε αγγούρι κάτω από τα μάτια
Το έκανε η γιαγιά σας, το έκανε η μαμά σας, τώρα ήρθε και η σειρά σας. Το αγγούρι κάτω από το μάτι δεν είναι κάποιος αστικός μύθος ομορφιάς, αλλά μια πραγματικότητα. Το αγγούρι βοηθά στη μείωση του πρηξίματος, ενώ ταυτόχρονα είναι χαλαρωτικό. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φακελάκια τσάι, αλλά και ένα κρύο κουτάλι από την κατάψυξη. Οτιδήποτε είναι κρύο, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Μην κάνετε απολέπιση
Έπειτα από μια άσχημη νύχτα ύπνου, μην επιχειρήσετε να κάνετε απολέπιση το πρωί στο πρόσωπό σας, όσο κι αν νιώθετε ότι το χρειάζεστε. Μπορεί η αίσθηση να είναι ωραία, αλλά σύμφωνα με ορισμένους δερματολόγους, η απολέπιση σε αυτή τη φάση μπορεί να ερεθίσει το ήδη ταλαιπωρημένο δέρμα σας. Προτιμήστε ήπια προϊόντα που καταπολεμούν το πρήξιμο, με συστατικά όπως αλόη, πράσινο τσάι, βιταμίνη Β3, ρεσβερατρόλη κ.ο.κ.

Βασιστείτε στην καφεΐνη
Όχι, δεν εννοούμε τον πρωινό σας καφέ, αλλά προϊόντα φροντίδας δέρματος που περιέχουν καφεΐνη. Είναι σούπερ αποτελεσματικά όσον αφορά τους μαύρους κύκλους, καθώς συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και κάνουν τους κύκλους λιγότερο ορατούς. Λόγω του ότι το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι τόσο ευαίσθητο και λεπτό, εν μέρει οι μαύροι κύκλοι οφείλονται και στο κατά πόσο φαίνονται τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το μάτι.

Χρησιμοποιήστε ενυδατική με υαλουρονικό
Γνωρίζατε ότι το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό; Αυτό σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος φίλος ενός αφυδατωμένου δέρματος σε περίπτωση που δεν έχετε κοιμηθεί καλά. Αναζητήστε ενυδατικές με αυτό για να είστε έτοιμες σε κάθε περίπτωση και μην ξεχνάτε ότι η διαδερμική απώλεια νερού είναι μεγαλύτερη τη νύχτα, γι’ αυτό πρέπει να είστε προετοιμασμένες με την κατάλληλη ενυδατική το πρωί.

Κάντε μια γρήγορη προπόνηση
Όταν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά, το χρώμα μας αρχίζει και χλωμιάζει και η επιδερμίδα μας γίνεται θαμπή. Για να προσθέσετε χρώμα στα μάγουλά σας και να «ξυπνήσετε» συνολικά τον οργανισμό σας, δοκιμάστε λίγη γυμναστική, ακόμη και λίγο έντονο περπάτημα ή 5-10 λεπτά στρέτσινγκ. Αυτό θα βοηθήσει το αίμα και το οξυγόνο να πάει στο πρόσωπό σας και να ξαναβρείτε το χρώμα σας. Συν τοις άλλοις, θα σας χαρίσει συνολική ευεξία.

Αξιοποιήστε τη βιταμίνη C
Όταν πια περάσει η ημέρα και έρθει το βράδυ, ειδικά αν ακολουθούν κι άλλα ξενύχτια λόγω απαιτητικής περιόδου στη ζωή σας, μην αμελείτε τη βραδινή σας ρουτίνα. Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας, απλώστε ένα αντιοξειδωτικό serum με βιταμίνη C κι αφού απορροφηθεί, απλώστε την ενυδατική σας και αφήστε το δέρμα σας να πάρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

seleo.gr