Συνάντηση του δημάρχου Θέρμης με τη νέα πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης «Ελπίδα» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνάντηση του δημάρχου Θέρμης με τη νέα πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης «Ελπίδα»



Εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, η νέα πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «Ελπίδα», Μπέττυ Σεμακούλα. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας του Κέντρου με το δήμο Θέρμης, σε ζητήματα κοινωνικών δράσεων τις οποίες αναπτύσσει η «Ελπίδα», όπως οι σχολές γονέων, η ατομική συμβουλευτική, διαλέξεις σε σχολεία για σύγχρονα και επίκαιρα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους νέους.

Παράλληλα εξετάστηκαν τρόποι οικονομικής ενίσχυσης του έργου του Κέντρου, το οποίο λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1998. Πρόκειται για μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με βασικό στόχο την πρόληψη της τοξικοεξάρτησης, ιδιαίτερα των νέων, και την προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας των κατοίκων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. 

Εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης σε γονείς, νέους, εκπαιδευτικούς και άλλες κοινωνικές ομάδες. Συμμετέχει σε δίκτυα και εμπλέκει εθελοντές για να στείλει μηνύματα πρόληψης στην τοπική κοινωνία και στελεχώνεται από εξειδικευμένους κοινωνικούς επιστήμονες.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας, Στέλιος Αποστόλου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης εξήγε το έργο του Κέντρου «Ελπίδα», υπογράμμισε την άριστη συνεργασία του με τον δήμο και διαβεβαίωσε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να παράσχει κάθε στήριξη στο έργο του.