Απολέπιση προσώπου: Πόσο συχνά πρέπει να την κάνετε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Απολέπιση προσώπου: Πόσο συχνά πρέπει να την κάνετεΗ απολέπιση είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε λαμπερό και φωτεινό δέρμα, την οποία, μάλιστα, μπορείτε να κάνετε και μόνες σας στο σπίτι. Πόσο συχνά, όμως, πρέπει να την κάνετε;
Πρόκειται για μια διαδικασία που περιλαμβάνει την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από το εξωτερικό στρώμα του δέρματος χρησιμοποιώντας χημικά ή φυσικά απολεπιστικά. Μια πρακτική που μπορεί να σας βοηθήσει να φωτίσετε και να αναζωογονήσετε το δέρμα σας.

Ενώ είναι φυσιολογικό για το εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας να χρησιμοποιεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος ως προστατευτικό φράγμα, μια υπερσυσσώρευση νεκρών κυττάρων μπορεί να φράξει τους πόρους σας και να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό. Η απολέπιση, ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει στην αναστροφή αυτών των επιπτώσεων και να φέρει νεότερα κύτταρα στην επιφάνεια.

«Τα απολεπιστικά βοηθούν στην απομάκρυνση του άνω νεκρού στρώματος, αποκαλύπτοντας τα υγιέστερα και νεότερα κύτταρα του δέρματος από κάτω», εξήγησε στο Self ο Δρ. John G. Zampella, επίκουρος καθηγητής δερματολογίας στο NYU Langone Health. Αυτό μπορεί να αφήσει το δέρμα σας πιο λείο και ανανεωμένο και να του δώσει μια πιο λαμπερή και ζωντανή εμφάνιση.


Μπορείτε να κάνετε απολέπιση έως και τρεις φορές την εβδομάδα

Αν και η απολέπιση μπορεί να είναι ένα χρήσιμο μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας, η πολύ συχνή ή πολύ σκληρή απολέπιση μπορεί να καταλήξει να ερεθίσει ή να βλάψει το δέρμα σας, αναφέρει το mindbodygreen. Όπως αποδεικνύεται, η υπερβολική απολέπιση μπορεί να αφαιρέσει πάρα πολύ από τον προστατευτικό φραγμό του δέρματός σας, αφήνοντας το δέρμα σας ευάλωτο στην ακμή, την ξηρότητα, την ερυθρότητα και άλλα δερματικά προβλήματα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνετε απολέπιση όχι περισσότερες από τρεις φορές την εβδομάδα.
Η πιο σημαντική συμβουλή είναι ότι “όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο”. Θέλετε να απολεπίσετε το δέρμα σας τόσο, ώστε να αυξήσετε τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και να αποκαλύψετε φρέσκο νέο δέρμα», είπε στο mindbodygreen ο Dr. Ife Rodney, πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος και ιδρυτής της Eternal Dermatology. Αλλά φροντίστε να μην γρατσουνίσετε ή να βλάψετε το δέρμα σας χρησιμοποιώντας υπερβολικά αυτές τις συσκευές ή προϊόντα. 

Τα σκραμπ, τα πίλινγκ και οι μάσκες είναι οι ευκολότεροι τρόποι για να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας στο σπίτι, αλλά μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε ορούς που περιέχουν απολεπιστικούς παράγοντες, όπως άλφα-υδροξυ και βήτα-υδροξυοξέα.