Προ των πυλών η επαγωγική φόρτιση των ηλεκτρικών! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προ των πυλών η επαγωγική φόρτιση των ηλεκτρικών!



Προχωράει με γοργούς ρυθμούς η έρευνα και ανάπτυξη για την τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης των μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων.
Προς το παρόν βρίσκεται στο στάδιο, όπου οι επιστήμονες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις απώλειες φόρτισης μεταξύ των πομπών και τους δέκτες. Αν αυτές μειωθούν αρκετά έως και ξεπεραστούν, θα γίνει το επόμενο μεγάλο βήμα και θα περάσει η εν λόγο τεχνολογία σε διαδικασία παραγωγής!

Η προσπάθεια τη Volkswagen

Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δηλώνουν φανερά ενθουσιασμένοι με την αποδοτικότητα του συστήματος, το οποίο πλέον επιτυγχάνει γρηγορότερη φόρτιση στα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ερευνών του Ομίλου Volkswagen και στη συνεργασία του με το Department of Energy΄s Oak Ridge National Laboratory (ORNL) και το πανεπιστήμιο Knoxville του Tennessee της Αμερικής. 

Οι ερευνητές της παραπάνω συνεργασίας έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο στις δοκιμές που πραγματοποιούν με μία Porsche Taycan, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τραβήξει σημαντικά την προσοχή του κατασκευαστή, όπως και τις επενδύσεις του.


Προς το παρόν υπάρχει η δυνατότητα μέχρι 11kW

Η επαγωγική φόρτιση δεν είναι άγνωστη στις αυτοκινητοβιομηχανίες, αφού αρκετά μοντέλα προσφέρουν συστήματα επαγωγικής φόρτισης, καθώς μέχρι σήμερα υπάρχει διεθνής τυποποίηση που καλύπτει την επαγωγική φόρτιση αποκλειστικά μέχρι 11 kW. 
Αυτό σύντομα αναμένεται να αλλάξει από ό,τι φαίνεται, αυξάνοντας κατά πολύ το όριο.


Και η BMW στο κόλπο

Άλλο ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα, αποτελεί αυτό της εταιρείας Momentum Dynamics, η οποία έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο σύστημα ασύρματης φόρτισης που ήδη εφαρμόζεται στο Όσλο. Πιο συγκεκριμένα, ένας στόλος ταξί από Jaguar i-Pace μπορεί να φορτίσει επαγωγικά με ισχύ 50 kW, αλλά όχι για μεγάλο διάστημα. 

Μεταξύ των υπόλοιπων κατασκευαστών που έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στον συγκεκριμένο τομέα είναι και η BMW, η οποία βέβαια κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά της χωρίς να δίνει καμία πληροφορία για το τι ετοιμάζει. Αναμένεται όμως να δούμε στο μέλλον.


autoagora.gr