«Μαζί στο φως» Συναυλία στο απόλυτο σκοτάδι με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Μαζί στο φως» Συναυλία στο απόλυτο σκοτάδι με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη



Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 & Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 ώρα: 21.00


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας προσκαλεί να βιώσουμε και ίσως κατανοήσουμε πως είναι να ζεις με τυφλότητα, σε μια συναυλία / εμπειρία, για την υποστήριξη της φιλανθρωπικής ΑΜΚΕ «Διαβάζω για τους Άλλους»!

Σε ένα κόσμο που όλο και περισσότερα βασίζονται στην εικόνα, ίσως ξεχνάμε ότι υπάρχουν εκείνοι που μπορούν και «βλέπουν» πέρα από την επιφάνεια, την ουσία των πραγμάτων.

Σε μία καλλιτεχνική κίνηση ευαισθησίας και συμπερίληψης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδά για την υποστήριξη του «Διαβάζω για τους Άλλους» στην πρώτη συναυλία στην Ελλάδα… στο σκοτάδι! Μαζί του ο συγγραφέας και τραγουδιστής Θοδωρής Τσάτσος, ο οποίος με τον δικό του μουσικό τρόπο, εισάγει το ακροατήριο στην εμπειρία της ζωής με τυφλότητα.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία της συναυλίας στο σκοτάδι. Έχοντας εκφράσει ανάλογες ευαισθησίες στο παρελθόν, αφού σε συνεργασία με την “Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών” έδωσε τις πρώτες καθολικά προσβάσιμες συναυλίες στην Ελλάδα, θέλησε να συμμετάσχει αφιλοκερδώς και σε αυτή την ιδιαίτερη συλλογική προσπάθεια.

Μία πρόσκληση για ενσυναίσθηση και κατανόηση του πως είναι να ζεις με οπτική αναπηρία. Πως είναι να είσαι διαφορετικός. Μια συναυλία από τα Σπουδαία Events στο απόλυτο σκοτάδι, για να βρεθούμε όλοι “Μαζί στο Φως”.

Πως προέκυψε όμως αυτή η ιδέα, για μία τόσο διαφορετική μουσική εκδήλωση;



Λίγα λόγια για τα Σπουδαία Events:

Τα Σπουδαία Events είναι μία σειρά από συναυλίες και πολιτιστικές δράσεις που σκοπό έχουν τη χρηματοδότηση και την επικοινωνιακή στήριξη φορέων και οργανισμών που εμπνέουν και συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Οι φορείς που ενισχύονται επιλέγονται από το κοινό, μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας στο διαδίκτυο.

Σε αυτό το πλαίσιο, τον Φεβρουάριο του 2019 τα Σπουδαία Events, μέσω του website τους www.spoudaia.gr , ρώτησαν το κοινό για ποιο λόγο θα ήθελαν να γίνει μία συναυλία υποστήριξης. Περίπου 1.800 άνθρωποι ψήφισαν ηλεκτρονικά και υπέδειξαν το «Διαβάζω για τους Άλλους» ως τον φορέα επιλογής τους. Τα συνεχόμενα lockdown καθυστέρησαν τη διεξαγωγή της συναυλίας, η οποία όμως τελικά βρήκε το δρόμο της στην υλοποίηση, μέσα από τη συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο συν-ιδρυτής των Σπουδαίων Events, Χάρης Ασλανίδης, άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες αλλά και αναπηρία ο ίδιος, δηλώνει:

«Αισθανθήκαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε μία διαφορετική εκδήλωση, μία ευκαιρία να δημιουργηθούν βιωματικές αναμνήσεις, που φιλοδοξούν να μείνουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό των συμμετεχόντων ακροατών και μουσικών».




Λίγα λόγια για το Διαβάζω για τους Άλλους:

Το Διαβάζω για τους Άλλους ιδρύθηκε το 2015 με αφορμή μια συζήτηση που είχε περί λογοτεχνίας η Αργυρώ Σπυριδάκη και ο εκ γενετής τυφλός φίλος της Θοδωρής Τσάτσος. Η Αργυρώ πρότεινε στον Θοδωρή να διαβάσει το «Σπίτι του Ύπνου» του Τζόναθαν Κόου, και όταν αυτός απάντησε ότι δυστυχώς το εν λόγω βιβλίο δεν υπάρχει στην ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών, η Αργυρώ αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Σήμερα το Διαβάζω για τους Άλλους είναι πιστοποιημένος από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) φορέας παραγωγής ακουστικών βιβλίων για τυφλούς και έντυπο-ανάπηρους χρήστες και έχει τρεις κύριους πυλώνες δράσης:

Ως πρωταρχικό πυλώνα έχει τον εμπλουτισμό της ακουστικής βιβλιοθήκης των τυφλών μέσω της ηχογράφησης παντός είδους αναγνωσμάτων από εθελοντές αναγνώστες. Σε δεύτερο χρόνο προέκυψε η ανάγκη πραγματοποίησης ζωντανών αναγνώσεων σε χώρους γηροκομείων, νοσοκομείων, σωφρονιστικών ιδρυμάτων και κατ’ οίκον αναγνώσεων σε άτομα με αναπηρία και δυσκολίες κίνησης και όρασης. Τρίτος πυλώνας δράσεων του Διαβάζω για τους Άλλους είναι οι δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού όσον αφορά την τυφλότητα (ενήλικες και μαθητές) μέσα από βιωματικά εργαστήρια και άλλες εκδηλώσεις.

Σήμερα ο Οργανισμός καταμετρεί 6.083  μέλη σε όλη την Ελλάδα και διενεργεί δράσεις σε 3 πόλεις: Αθήνα, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης. Το Διαβάζω για τους Άλλους συμβάλλει στη δημιουργία μιας ισχυρής τάσης εθελοντισμού στη χώρα μας, καθώς δημιουργεί ουσιαστικές σχέσεις και χτίζει γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων, εθελοντών και επωφελούμενων.

Εισιτήρια Με μια ματιά:

Συναυλία: «Μαζί στο φως» με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη για την υποστήριξη της μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Διαβάζω για τους Άλλους”

Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ημερομηνία: Δευτέρα 28 Μαρτίου και Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 15€

Οργάνωση Παραγωγής: Σπουδαία Events

Press & Info: info@spoudaia.gr & 2104123407

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Χρήστος Λάγνης Πανοηλίας

Οπτική επικοινωνία: Toasted.design

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.ticketservices.gr/event/alkinoos-ioannidis-mazi-sto-fos/

Ταμεία Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη

Ticket Services εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου

Και τηλεφωνικά: 2107234567



Polis Magazino