Υποχρεωτικά τα αλκοολόμετρα στα νέα αυτοκίνητα! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Υποχρεωτικά τα αλκοολόμετρα στα νέα αυτοκίνητα!Η Ευρωπαϊκή Ενωση σκοπεύει να λάβει αυστηρότερα μέτρα σε όσους δεν θέλουν να το καταλάβουν, γι’ αυτό και από τον Ιούλιο του 2022 καθίσταται υποχρεωτική η τοποθέτηση αλκοολόμετρων.

Τα αλκοολόμετρα θα τοποθετούνται σε όλα τα νέα αυτοκίνητα, που αποκτούν έγκριση τύπου σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέτρο που προβλέπεται να επεκταθεί το 2024 σε όλα τα οχήματα που θα πωλούνται στην Ευρώπη.

Επίσης, η Ε.Ε. μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθιστώντας υποχρεωτική την τοποθέτηση συσκευών εντοπισμού κατανάλωσης αλκοόλ από τον οδηγό του εκάστοτε ΙΧ.

Οι συσκευές θα ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό όλων των νέων αυτοκινήτων από τις 6 Ιουλίου του 2022 και μετά.

Η χρήση του προεγκατεστημένου συστήματος εντοπισμού κατανάλωσης αλκοόλ από τον οδηγό θα είναι υποχρεωτική, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου δεν θα θέτει σε λειτουργία τον κινητήρα του οχήματος.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που ο οδηγός δεν έχει καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ τότε το όχημα θα εκκινεί ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα παραμένει ακινητοποιημένο.

Η υποχρεωτική τοποθέτηση αλκοολόμετρων στα αυτοκίνητα θα μηδενίζει την πιθανότητα οδήγησης υπό την επήρεια του αλκοόλ, περιορίζοντας δραστικά τα ατυχήματα που οφείλονται σε αυτήν την εξαιρετικά επικίνδυνη και αντικοινωνική συνήθεια ορισμένων οδηγών.

Μάλιστα το 2024 η παρουσία των συστημάτων εντοπισμού κατανάλωσης αλκοόλ θα είναι υποχρεωτική για όλα τα νέα αυτοκίνητο που θα πωλούνται στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανεξαρτήτως από την ημερομηνία που έχουν αποσπάσει έγκριση τύπου.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσει κανείς την πρόταση που έχει ήδη πέσει στο τραπέζι για τον μηδενισμό των ορίων κατανάλωσης αλκοόλ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το φαινόμενο των μεθυσμένων οδηγών στους δρόμους της Ευρώπης είναι πολύ πιθανόν να εκλείψει.

theopinion.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια