Εθελοντική δράση αναδάσωσης στο Μονοπήγαδο την Κυριακή 13 Μαρτίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εθελοντική δράση αναδάσωσης στο Μονοπήγαδο την Κυριακή 13 Μαρτίου



Μία ακόμη δράση για το Περιβάλλον διοργανώνει ο δήμος Θέρμης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονοπήγαδου, την Ομάδα ΠΑΣ Κεραυνός Μονοπήγαδου και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για την πρώτη δράση αναδάσωσης στο Μονοπήγαδο η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 και ώρα 10 το πρωί. Η δράση έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων της περιοχής σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.

Είναι μία μοναδική ευκαιρία σύμφωνα με τους διοργανωτές της δράσης να εκπαιδευτεί η νεολαία της περιοχής γύρω από τη διαδικασία της δενδροφύτευσης μεταφέροντάς τους ταυτόχρονα την αγάπη για το Περιβάλλον και την προστασία του.

 Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και της τοπικής ομάδας απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν στην περιβαλλοντική εθελοντική δράση προκειμένου να αποκατασταθεί, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, η φύση δίπλα από τις κατοικίες τους και να συμβάλλουν στην αναζωογόνηση του βουνού στο Μονοπήγαδο.