Ξεστολίστε το σπίτι μετά τις γιορτές με αυτά τα tips - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεστολίστε το σπίτι μετά τις γιορτές με αυτά τα tips



Πότε να ξεστολίσετε μετά τις γιορτές
Ξεστολίστε το σπίτι εύκολα και γρήγορα με αυτά τα tips


Οι γιορτές πέρασαν και ήρθε η ώρα να ξεστολίσουμε το δέντρο και το σπίτι από τα φωτάκια και τα διάφορα διακοσμητικά, μία διαδικασία που γίνεται συνήθως μετά τα Θεοφάνια και την γιορτή του Άι – Γιαννιού.

Όσο διασκεδαστικός είναι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του σπιτιού σαν διαδικασία, άλλο τόσο αγγαρεία είναι το ξεστόλισμα. Τα καλά νέα είναι ότι ακολουθώντας ορισμένα tips μπορείτε να το κάνετε πιο εύκολα και γρήγορα. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Συγκεντρώστε όλα τα στολίδια μαζί ανά δωμάτιο

Κάντε χώρο στο τραπέζι της τραπεζαρίας και χρησιμοποιήστε το για να συγκεντρώσετε εκεί όλα τα στολίδια που έχετε ανά δωμάτιο, ώστε να τα μαζέψετε σταδιακά. Σύμφωνα με την μαμά και YouTuber Grisel Fleites στο παρακάτω βίντεο, έτσι θα έχετε όλα τα στολίδια μαζί και θα μπορείτε να τα κατηγοροποιήσετε και να τα αποθηκεύσετε πιο εύκολα.



Ξεκαθαρίστε τα στολίδια που θα χρησιμοποιήσετε και του χρόνου

Τα στολίδια φθείρονται με τον χρόνο και τα φωτάκια χαλάνε. Πριν ξεκινήσετε την αποθήκευση κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα και πετάξτε τα διακοσμητικά και τα λαμπάκια που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πια.

Χωρίστε τα στολίδια σε κατηγορίες και αποθηκεύστε τα ξεχωριστά

Σε μία κούτα βάλτε τις μπάλες του δέντρου και σε άλλες τα διακοσμητικά που βάζετε στο τραπέζι και σε άλλα έπιπλα του σπιτιού. Εάν σας βοηθάει μπορείτε να κατηγοριοποιήστε τα στολίδια και ανά δωμάτιο του σπιτιού. Έτσι την επόμενη χρονιά θα ξέρετε ακριβώς που βρίσκεται τι, δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε και θα σας διευκολύνει τον επόμενο στολισμό. Εξίσου σημαντικό είναι να σημειώσετε σε κάθε κούτα το περιεχόμενό της.

Προστατεύστε τα εύθραυστα

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η αποθήκευση των γυάλινων στολιδιών. Τυλίξτε τα σε εφημερίδες ή άλλα χαρτιά και φυλάξτε τα μόνα τους σε μία ξεχωριστή κούτα.

Τυλίξτε τα λαμπάκια με αυτό το tip

Tα φωτάκια του δέντρου μπερδεύονται εάν δεν φυλαχθούν σωστά. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χαρτόνι για να τα τυλίξετε και θα μπορείτε και τα επόμενα Χριστούγεννα να τα ξετυλίξετε εύκολα και να τα διακοσμήσετε στο δέντρο ή όπου αλλού θέλετε.

Το μάζεμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Το ιδανικό θα ήταν να έχετε κρατήσει την κούτα που το αγοράσατε και να το βάλετε εκεί πριν το φυλάξετε στο πατάρι. Εναλλακτικά, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε μεγάλες σακούλες, τυλίγοντάς το πρώτα με ένα παλιό σεντόνια για να αποφύγετε τυχόν ζημιές και σπασίματα.


Mothersblog.gr