Ποιοι βγαίνουν «εκτός» επιδότησης για ρεύμα & φυσικό αέριο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποιοι βγαίνουν «εκτός» επιδότησης για ρεύμα & φυσικό αέριο



Εκτός ενισχύσεων μένει το κοινόχρηστο ρεύμα στις πολυκατοικίες, αλλά και το ρεύμα των εξοχικών, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός επιδότησης πολλά σπίτια.


Το ίδιο ισχύει και με φοιτητές που σπουδάζουν εκτός πόλης νοικιάζοντας μικρά διαμερίσματα.

Και αυτό διότι τα μισθωμένα διαμερίσματα δεν είναι δηλωμένα στην εφορία στο όνομά τους, με τους γονείς να τα δηλώνουν ως δευτερεύουσα μισθωμένη κατοικία, κάτι που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα επιδότησης.

Υπάρχουν επίσης κατοικίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν, για διάφορους λόγους, στο όνομά τους τον μετρητή. Ούτε και προλαβαίνουν να κάνουν αλλαγή, γιατί οι δικαιούχοι του Ιανουαρίου προκύπτουν με βάση την τελευταία φορολογική δήλωση. Συνεπώς, θα χάσουν την ενίσχυση.

Επίσης, ωφελημένες εμφανίζονται να είναι μόνον οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τάσης, για τις οποίες για πρώτη φορά εξασφαλίστηκαν, για τον τρέχοντα μήνα, κρατικές ενισχύσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν την επιβάρυνση από τις υπέρογκες αυξήσεις. Για τη συνέχεια της στήριξης στον επιχειρηματικό τομέα θα απαιτηθεί, όπως υπέδειξαν οι Βρυξέλλες, νέο, αναπροσαρμοσμένο, μοντέλο, το οποίο δεν θα εμπίπτει στην κατηγορία των κρατικών ενισχύσεων.

Ανισότητα ενδεχομένως να εμφανιστεί και για οικογένεια που μπορεί να μένει σε σπίτι 60 ή 70 τ.μ. με χαμηλό εισόδημα, καθώς θα έχει την ίδια στήριξη με οικογένεια που κατοικεί σε σπίτι 300 τ.μ. ή και περισσότερων και με υψηλά εισοδήματα και αυτό διότι επιδοτούνται και πάλι οριζόντια όλα τα τιμολόγια, είτε είναι σταθερά είτε κυμαινόμενα.

Ζήτημα, επίσης, προέκυψε και για το φυσικό αέριο για το πώς θα μετακυλιστούν οι εκπτώσεις από τη ΔΕΠΑ σε προμηθευτές που δεν είναι πελάτες της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται ακόμη ο τρόπος.

αυτοδιοίκηση