Μαμά, μην ξεχνάς να ζεις και για σένα! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μαμά, μην ξεχνάς να ζεις και για σένα!

Μαμά, δε θέλω η λέξη ενοχή να είναι εκείνη που θα γίνει συνώνυμή σου. Δε θέλω να χάσεις τον εαυτό σου για να αγαπάς εμένα, αλλά να φροντίζεις τον εαυτό σου ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με εμένα.

Μη χάσεις τον εαυτό σου, επειδή θεωρείς πως πρέπει να απαρνηθείς όλα όσα σε κάνουν ευτυχισμένη προκειμένου να θεωρείσαι σωστή μητέρα. 

Επειδή η κοινωνία θα σε θεωρήσει «κακή μητέρα» αν πας για έναν καφέ, αν έχεις προσωπική ζωή, αν δεν πάψεις να είσαι γυναίκα, αν πας μία εκδρομή. 

Επειδή η κοινωνία θα σε κατακρίνει αν μία κατσαρόλα έχει μέσα της υπολείμματα φαγητού ή αν κάποια πιάτα δεν πλύθηκαν το βράδυ και έμειναν για το επόμενο πρωί. Ξέρω πως προσπαθείς, ξέρω πως δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Δε θα σταματήσω να σε αγαπάω αν δεν είσαι σε όλα τέλεια.

Δε θέλω να γείρεις ασφυκτικά επάνω μου
και με την υπερβολική φροντίδα να καλύψεις το δικό σου αίσθημα κενού. Φρόντισέ με, αγάπησέ με, δώσε μου αυτά που έχω ανάγκη, αλλά μην θεωρήσεις πως εγώ γεννήθηκα για εκπληρώσω τα απωθημένα που θάφτηκαν μέσα σου. 

Μη σταματήσεις να αγαπάς εσένα και μη θεωρήσεις πως μέσα από εμένα, μπορείς να καλύψεις τα δικά σου, προσωπικά κενά. Το να εγκαταλείψεις τον εαυτό σου για εμένα εντελώς, δεν είναι υγιές. Θα στραφείς αργότερα σε εμένα με έναν τρόπο τόσο ασφυκτικό που η αγάπη σου θα γίνει ένα άγριο φίδι που πνίγει το θύμα του έχοντας τυλίξει ολόκληρο το σώμα γύρω του.

Να συνεχίσεις τις φιλίες σου, να μη χάσεις την ομορφιά σου, να συνεχίσεις αυτά που αγαπάς. Μπορείς να αγαπάς και εμένα, παράλληλα, με εσένα. Θα είναι και παράδειγμα για εμένα, να βλέπω τη μητέρα μου να μην επαναπαύεται και να συνεχίσει να παλεύει για τους στόχους του, ακόμα και μέσα από το γονεϊκό του ρόλο.

Αν αγαπάς το χορό, συνέχισε να χορεύεις. Μην έχεις όμως απαίτηση να γίνω εγώ χορεύτρια αντί για εσένα.

Αν αγαπάς τις εξόδους, μπορείς να βγαίνεις.

Αν αγαπάς τον αθλητισμό, μην πάψεις να ασχολείσαι. Μη νομίζεις πως εγώ θα γίνω πρωταθλήτρια όμως αντί για εσένα.

Αν αγαπάς τη λογοτεχνία, μη θεωρήσεις πως εγώ θα γίνω συγγραφέας αντί για εσένα.

Δε θα γίνω εγώ εσύ. Εγώ έχω εμένα να κατακτήσω.

Μαμά, σε αγαπώ και δε θέλω να εξαρτηθείς από εμένα. Θέλω να με αγαπάς και να βρίσκεσαι δίπλα μου. Όχι να γίνεις η σκιά μου, όχι να μου κόψει τα φτερά η ανικανοποίητη επιθυμία σου που στρέφεται επάνω μου, επειδή με βλέπει ως μία λύση στη ζωή που άφησε.

Δε θέλω να αφήσεις τη ζωή σου. Θέλω παράλληλα με εμένα, να συνεχίσεις να τη ζεις.


efiveia.gr