Προφυλακτικό που ενισχύει τη στύση και αυξάνει τη λίμπιντο, δημιούργησαν επιστήμονες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προφυλακτικό που ενισχύει τη στύση και αυξάνει τη λίμπιντο, δημιούργησαν επιστήμονες



Προφυλακτικό, που σχεδιάστηκε από βρετανούς επιστήμονες, για να τονώνει τη στύση, κρίνεται ανώτερο και από τα δύο φύλα, δείχνει μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Sex Research.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βρήκαν το σεξ πιο ευχάριστο, έδειξε η ανάλυση των απαντήσεων. Επιπλέον, οι άνδρες έκριναν ότι το νέο προφυλακτικό είναι πιο εύκολο να φορεθεί και προσφέρει πιο φυσική αίσθηση.

Μάλιστα, το 16% των ανδρών που το χρησιμοποίησαν δήλωσαν πως το ευχαριστήθηκαν περισσότερο από ό,τι το σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο αυτό προφυλακτικό, θα μπορούσε να ενθαρρύνει τη χρήση αντισύλληψης και να περιορίσει τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, λένε οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Προφυλακτικό που ενισχύει τη στύση και αυξάνει τη λίμπιντο

Το νέο αυτό προφυλακτικό είναι φτιαγμένο από λάτεξ όπως άλλα προφυλακτικά, περιέχει όμως μια μικρή ποσότητα τζελ με νιτρογλυκερίνη, μια ουσία που χαλαρώνει τα αγγεία και κανονικά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της στηθάγχης.

Όταν εφαρμόζεται στο πέος, η στύση δυναμώνει και παρατείνεται, λέει η κατασκευάστρια εταιρεία Futura Medical, η οποία παραχώρησε τα προφυλακτικά στους ερευνητές αλλά δεν είχε άλλη ανάμειξη στη μελέτη.

Με τη στήριξη των αμερικανικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, οι ερευνητές εξέτασαν 500 ετεροφυλόφιλα, μονογαμικά ζευγάρια στο Βιετνάμ, μια χώρα με υψηλούς αριθμούς αμβλώσεων, στην οποία είναι διαδεδομένη η εντύπωση ότι η χρήση προφυλακτικού είναι πιο ριψοκίνδυνη συγκριτικά με τα αντισυλληπτικά χάπια.


Ευρήματα μελέτης

Ένα μέρος των εθελοντών χρησιμοποίησε το νέο προφυλακτικό, ενώ η δεύτερη ομάδα, η ομάδα ελέγχου, χρησιμοποίησε διαφορετικό προφυλακτικό για λόγους σύγκρισης. Για περίοδο έξι μηνών, οι εθελοντές κλήθηκαν να αναφέρουν τα επίπεδα σεξουαλικής ευχαρίστησής τους χρησιμοποιώντας μια λίστα επτά ερωτήσεων.

Αυτό είναι σημαντικό εύρημα, δεδομένου ότι το 9 με 37 τοις εκατό των ανδρών έχουν εμφανίσει προβλήματα στύσης με τη χρήση προφυλακτικού, επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να «αποθαρρύνουν τους άνδρες από το να επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό στο μέλλον» λέει η δρ Μαρία Γκάλο, επικεφαλής της μελέτης.

Επισημαίνει ακόμα ότι, η αυξημένη σεξουαλική ικανοποίηση θα μπορούσε να ενθαρρύνει τη χρήση προφυλακτικού σε ορισμένες ευάλωτες ομάδες. «Οι παντρεμένες γυναίκες αντιστοιχούν περίπου στο ένα τρίτο των κρουσμάτων HIV στο Βιετνάμ, και οι περισσότερες από αυτές εκτίθενται στον ιό μέσω της σεξουαλικής επαφής με τους συζύγους τους» αναφέρει.

«Σε έναν γάμο ή μια σταθερή σχέση, το να ζητάς να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι κάνεις σεξ με άλλους συντρόφους ή πάσχεις από HIV ή άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα» εξηγεί.

«Ένα προφυλακτικό σαν κι αυτό θα ήταν χρήσιμο για τις γυναίκες σε σταθερές σχέσεις, καθώς θα είχαν μικρότερη δυσκολία να ζητήσουν από τον σύντροφό τους να φορέσει προφυλακτικό για τη δική του ευχαρίστηση, αντί για την αποφυγή εγκυμοσύνης και την πρόληψη ασθενειών» προσθέτειη Γκάλο.

Σημειώνεται πως, το συγκεκριμένο προφυλακτικό έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ και πωλείται ήδη σε Ολλανδία και Βέλγιο.