Ο χειμώνας επιστρέφει - Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο χειμώνας επιστρέφει - Αλλάζει το σκηνικό του καιρού



Καλός είναι ο καιρός τις τελευταίες ημέρες αλλά αυτό θα αλλάξει από την Παρασκευή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

«Από την ερχόμενη Παρασκευή και σταδιακά, η ανοιξιάτικη φάση του καιρού των τελευταίων ημερών φτάνει στο τέλος της», σημειώνει χαρακτηριστικά. «Επιστρέφει ο χειμώνας τις επόμενες ημέρες» λέει και ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, «αλλάζει ο καιρός σταδιακά αρκετά κατά τη διάρκεια της Παρασκευής. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι – απόγευμα της Παρασκευής οι όποιες βροχές της δυτικής Ελλάδας θα περπατήσουν ανατολικότερα.

Αναμένεται κυρίως προς το μεσημέρι και αργότερα να έχουμε βροχές, οι οποίες θα ξεκινήσουν από το πρωί στα δυτικά, αλλά μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα αφορούν την υπόλοιπη κεντρική, τη βόρεια και ανατολική Ελλάδα.

Θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις μετά από αρκετές ημέρες αρχικά στην ορεινή βορειοδυτική Ελλάδα αλλά σε μεγάλα υψόμετρα.

Το Σάββατο οι συννεφιές θα μείνουν αρκετά πυκνές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και οι βροχές θα γίνουν περισσότερες στις περισσότερες περιοχές.

Δείτε εδώ: Ο καιρός στη Θέρμη και τη γύρω περιοχή για σήμερα και τις επόμενες 4 ημέρες (Αυτόματη ενημέρωση)


Την Κυριακή θα διατηρηθεί άστατος ο καιρός».

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο Σάκης Αρανούτογλου σημειώνει πως «δεν είναι μόνο στην Ελλάδα οπου ο καιρός κάθε άλλο παρά χειμώνα θυμίζει με χαρακτηριστική την απουσία χιονοπτώσεων ακόμα και στα βουνά εδώ και μέρες! Ανάλογες καιρικές συνθήκες επικρατούν και σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης εκτός της Σκανδιναβίας!

Μια σύγκριση από την κοιλάδα Kalser στην αυστριακές Αλπεις δείχνει ένα φανταστικό χειμερινό τοπίο στα τέλη Νοεμβρίου σε αντίθεση με τις τελευταίες ημέρες όπου χιόνι συναντά κανείς από το υψόμετρο των 2000 μέτρων και πάνω.

Από την ερχόμενη βδομάδα όμως η κατάσταση θα είναι τελείως διαφορετική με τα χιονοδρομικά μας κέντρα να δέχονται ιδιαίτερα αξιόλογες χιονοπτώσεις και πολλά εκατοστά φρέσκου χιονιού!».


Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επιστρέφει ο χειμώνας

Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρει ότι αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από αύριο, Πέμπτη, αλλά κυρίως την Παρασκευή με αρκετές βροχές, τους ανέμους να ενισχύονται και τη θερμοκρασία να πέφτει.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτίμησε ότι «από τις 15 Ιανουαρίου ο αντικυκλώνας των Αζορών που βρίσκεται στην ιβηρική χερσόνησο και το ατμοσφαιρικό βουνό που έχει σχηματίσει θα ανεβαίνει σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη για να δώσει μεσημβρινού τύπου ροή και στη χώρα μας, άρα ο χειμώνας αναμένεται να επιστρέψει».