Το μυστήριο των Μετεώρων λύθηκε στην... Πολίχνη: Τι προκαλούσε περίεργο ήχο τις νύχτες - Ανακοίνωση της ΕΥΑΘ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το μυστήριο των Μετεώρων λύθηκε στην... Πολίχνη: Τι προκαλούσε περίεργο ήχο τις νύχτες - Ανακοίνωση της ΕΥΑΘ

 

Σε ζήτημα συντονισμού στη δεξαμενή της Πολίχνης, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τα Μετέωρα, οφείλονταν ο θόρυβος που ακουγόταν κάθε βράδυ

Στη δεξαμενή της Πολίχνης της ΕΥΑΘ εντοπίστηκε το πρόβλημα με τον θόρυβο που εδώ και μέρες ακουγόταν κάθε βράδυ στα Μετέωρα. Συνεργεία της ΕΥΑΘ που έκαναν κάθε βράδυ αυτοψία και ελέγχους στην περιοχή βρήκαν στις 3.30 τα ξημερώματα την αιτία του θορύβου.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της εταιρείας ο θόρυβος οφειλόταν σε πρόβλημα συντονισμού στη δεξαμενή της ΕΥΑΘ στην Πολίχνη, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων και ο θόρυβος παρότι δεν ακουγόταν στο σημείο, μεταφερόταν, μέσω του δικτύου, στην περιοχή των Μετεώρων.

Οι τεχνικοί άνοιξαν και έκλεισαν το σύστημα και το κρουστικό φαινόμενο σταμάτησε, ο θόρυβος έπαψε, αλλά οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα το βράδυ, όπως και τα επόμενα, προκειμένου να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα.

Διευκρινίζεται πάντως ότι δεν πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα, αλλά για ζήτημα συντονισμού στη δεξαμενή και όχι στο αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ στην Πολίχνη.


Ο θόρυβος αναστάτωνε και ενοχλούσε εδώ και πέντε εβδομάδες τους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους ξενυχτούσαν κάθε βράδυ στους δρόμους και έκαναν...περιπολίες για να βρουν από πού προέρχεται. Δεν έλειπαν και οι...επισκέπτες από άλλες περιοχές που πήγαιναν στα Μετέωρα για να ακούσουν τον μυστηριώδη ήχο, εντείνοντας ένα σκηνικό αστικού θρύλου και σεναρίων συνωμοσίας.

Ήδη από τις αρχή είχαν αποκλειστεί διάφορες αιτίες και όλες οι ενδείξεις έστρεφαν τις έρευνες προς την ΕΥΑΘ, μέχρι που συνεργείο εντόπισε την αιτία.Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ
Σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από τα Μετέωρα φαίνεται ότι εντοπίζεται η αιτία του θορύβου που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους κατοίκους των Μετεώρων του δήμου Παύλου Μελά.

Τα συνεργεία της εταιρείας διερευνούν το θέμα ήδη από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ενημερώθηκαν από σχετικά δημοσιεύματα. Κλιμάκια με ειδικό επιστημονικό προσωπικό πραγματοποίησαν σήμερα τις πρωινές ώρες ελέγχους και δοκιμές σε δίκτυα κι εγκαταστάσεις σε απόσταση 5 χλμ. από το σημείο έντασης του θορύβου στα Μετέωρα, για να διαπιστωθεί ότι μηχανισμός σε δεξαμενή της Πολίχνης προκαλούσε κρουστικό φαινόμενο, το οποίο λόγω συντονισμού και εξαιτίας του αναγλύφου της περιοχής μετέφερε τον ήχο 2 χλμ. μακριά!

Σημειωτέον ότι δεν υπήρχε τεχνικό ζήτημα ή ζήτημα παλαιότητας στη δεξαμενή, ενώ ούτε και ακουγόταν θόρυβος κατά τη λειτουργία της. Η ΕΥΑΘ θα συνεχίσει τις δοκιμές στην εγκατάσταση και τις επόμενες μέρες, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι αυτή ήταν η πηγή του θορύβου τις νυχτερινές ώρες στα Μετέωρα.