Παρίσι: Διάσημος φωτογράφος πέθανε από το κρύο και την αδιαφορία στη μέση του δρόμου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρίσι: Διάσημος φωτογράφος πέθανε από το κρύο και την αδιαφορία στη μέση του δρόμουΟ 84χρονος Ρενέ Ρομπέρ σωριάστηκε ένα βράδυ κοντά στην Πλατεία της Δημοκρατίας και μόνο ένας άστεγος ενδιαφέρθηκε να δει αν ήταν καλά, αλλά μετά από έξι ώρες. 
Ηταν πολύ αργά.

Το όνομά του ήταν Ρενέ Ρομπέρ και του άρεσε να φωτογραφίζει γυναίκες και άνδρες να χορεύουν φλαμένκο. Για τα ασπρόμαυρα πορτρέτα των χορευτών και μουσικών, ο ελβετός φωτογράφος ήταν διάσημος και είχε κάνει μάλιστα και αρκετές εκθέσεις. 

Στα 84 του όμως, έγινε το παράδειγμα της αδιαφορίας που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη κοινωνία μίας μεγαλούπολης, γράφει το Euronews. Ο Ρομπέρ περπατούσε στο χιονισμένο Παρίσι, στις 19 Ιανουαρίου, όταν σωριάστηκε κοντά στην κεντρική Πλατεία της Δημοκρατίας και έμεινε λιπόθυμος επί έξι ώρες χωρίς κανείς να τον βοηθήσει, να ενδιαφερθεί να δει αν είναι καλά. Ο μόνος που το έκανε ήταν ένας άστεγος, αλλά ήταν ήδη αργά. 

Ο Ρομπέρ είχε πεθάνει από το κρύο. «Πέθανε από αδιαφορία», είπε ο καλός του φίλος, δημοσιογράφος και μουσικός Μισέλ Μομποντέ. Ο 84χρονος Ρομπέρ έπεσε στον δρόμο, στις 11 το βράδυ και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός στις 5 το πρωί, όταν ο άστεγος κάλεσε σε βοήθεια. Ο Πάκο Ντε Λουτσία κοιτάζει το πορτρέτο που του έφτιαξε ο Ρενέ Ρομπέρ «Πολύ θα ήθελα να ξέρω αυτόν τον άστεγο που ήταν ο μόνος που ενδιαφέρθηκε», έγραψε στο Twitter ο Μομποντέ. Ο Ρομπέρ είχε γεννηθεί το 1936 και ανακάλυψε τη φωτογραφία σε ηλικία 12 ετών. 

Τη δεκαετία του ’60 μετακόμισε στο Παρίσι και ήλθε σε επαφή με τον κόσμο του φλαμένκο, από τον οποίο μαγεύθηκε. Εγινε διάσημος για τα ασπρόμαυρα πορτρέτα μουσικών και χορευτών του είδους, όπως οι Πάκο ντε Λουτσία, Ισραέλ Γκαλβάν και άλλοι.  Protagon.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια