Φως στη μυστηριώδη εξαφάνιση της πολύτεκνης μητέρας στη Κέρκυρα - Η μαρτυρία που έφερε την ανατροπή - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Φως στη μυστηριώδη εξαφάνιση της πολύτεκνης μητέρας στη Κέρκυρα - Η μαρτυρία που έφερε την ανατροπή

 

Η νέα έρευνα του Τούνελ στο νησί και τα στοιχεία που έφταναν στην εκπομπή της Παρασκευής 28 Ιανουαρίου το ένα μετά το άλλο, ανοίγουν το δρόμο για την αλήθεια.
Μάρτυρες και φίλοι της Μαρίας Κόλλα, της πολύτεκνης μητέρας και γιαγιάς που αγνοείται, μίλησαν για τις επίμαχες ώρες πριν σβήσουν τα ίχνη της.

Η έρευνα στη ζωντανή εκπομπή φανέρωσε τα πρόσωπα που μίλησαν τελευταία μαζί της, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου που πιστεύεται ότι χάθηκε. Κάποιοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Τούνελ» κι άλλοι όχι…

Η μαρτυρία που έφερε την ανατροπή και θα ερευνηθεί από τις Αρχές, δόθηκε από κάτοικο της Κέρκυρας λίγο πριν η εκπομπή σβήσει τα φώτα της.


Τι λέει στο «Τούνελ» η γυναίκα που τη βοηθούσε…

Η γυναίκα που ήταν κοντά στην αγνοούμενη, τη βοηθούσε με διάφορες δουλειές και την εξυπηρετούσε κυρίως στις τραπεζικές αναλήψεις που έκανε, μίλησε στο «Τούνελ».

Στην πρώτη συνέντευξη που είχε δώσει, είχε υποστηρίξει πως «την σκότωσαν για τα λεφτά της» και ότι πρέπει να είχε δανείσει σε κάποιον.
Γίναμε κολλητές, την είχα σαν μητέρα μου. Τη βοηθούσα που πήγαινε να πάρει τα χρήματα από την τράπεζα και σε όλες τις δουλειές. Την είδα τελευταία φορά το απόγευμα της Κυριακής, που κανονίζαμε το πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα. Ανησύχησα γιατί είχε κλειστό το τηλέφωνό της, πέρναγε η ώρα και δεν είχα νέα της. Μου είχε πει κάποιες φοβίες για έναν γείτονά της, ότι την απειλούσε. Το τελευταίο διάστημα ήταν φοβισμένη.
Δε θεωρώ ότι ζει, το πιο πιθανό σενάριο είναι πως την έχουν σκοτώσει για τα χρήματα.
Η δημοσιογράφος της εκπομπής μίλησε εκ νέου μαζί της και αυτή τη φορά υποστήριξε ότι η αγνοούμενη δεν είχε χρήματα και δεν ξέρει αν είχε δανείσει σε κάποιον γνωστό της.

«Δε μου είχε πει ποτέ ότι έχει δανείσει χρήματα σε κάποιον. Δεν έχω καμία ελπίδα ότι ζει, σίγουρα την έχουν σκοτώσει…», κατέληξε.


«Προσφέρουμε αμοιβή σε αυτόν που θα υποδείξει το σημείο…»

Την αγωνία και την απόγνωσή τους εκφράζουν στην κάμερα του «Τούνελ» η κόρη και ο ιερέας αδελφός της αγνοούμενης Μαρίας Κόλλα. Η οικογένεια προσφέρει αμοιβή 5.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό της.

«Έχουμε μείνει στα ίδια» δηλώνει η Αγγελική Κόλλα, αιτιολογώντας τη στασιμότητα της έρευνας στο γεγονός ότι στην κλειστή κοινωνία του χωριού, ο κόσμος που πιθανόν να γνωρίζει, φοβάται να μιλήσει.

Αποδεχόμενη ότι η μητέρα της δεν ζει, καταφεύγει στο οικονομικό κίνητρο και απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να δώσει ένα στοιχείο.

Από την πλευρά του, ο αδελφός της αγνοούμενης πατήρ Νικόλας Χυτήρης, περιγράφει τις απέλπιδες προσπάθειές τους για να βρεθεί ό,τι απέμεινε από την Μαρία.

«Έχουμε φέρει τρεις φορές τα σκυλιά. Έχουμε κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα. Στα φαράγγια, στους λόφους, παντού μήπως βρούμε κάτι. Μάταια όμως.»

Αυτό που ζητάει ο ιερέας εκ μέρους όλης της οικογένειας, είναι να τους δοθεί η ευκαιρία να της προσφέρουν το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή κηδεία.

«Είμαστε ειλικρινά σε τραγική κατάσταση», λέει απελπισμένος.

«Όποιος το’καμε, να βγει να το πει…»

Μία γειτόνισσα της αγνοούμενης Κερκυραίας και φίλη της, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» για τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα.

«Δε μαλώσαμε ποτέ, ερχόταν κάθε μέρα να με επισκεφτεί. Την Κυριακή το μεσημέρι, ήταν η τελευταία φορά που ήρθε. Ήταν ήρεμη, κουβεντιάσαμε κανονικά και ήταν μια χαρά η γυναίκα», περιέγραψε συγκινημένη.

«Μου είχε πει κάποτε, πως αν τη χρειαζόμουν κάτι, να την καλούσα πρωινές ώρες γιατί φοβόταν να βγει έξω το βράδυ. Όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά μου έλεγε. Εγώ κάθομαι ακόμα και τώρα και κοιτάζω έξω μήπως και φανεί. Δεν μπορεί να μου φύγει από το μυαλό. Φοβάμαι πως της έχει συμβεί κάτι κακό. Όποιος το’καμε, να μιλήσει και να το βρει από το Θεό», κατέληξε συναισθηματικά φορτισμένη.

Τα ίχνη της Μαρίας Κόλλα χάθηκαν στο Κοκκίνι Κέρκυρας την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 και για τον εντοπισμό της υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τις Αρχές, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.