Σχολεία: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την περίπτωση διαφορετικών αποτελεσμάτων στα τεστ κορωνοϊού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σχολεία: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την περίπτωση διαφορετικών αποτελεσμάτων στα τεστ κορωνοϊούΔιευκρινίσεις δίνονται σχετικά με τις περιπτώσεις εκείνες που βγαίνουν διαφορετικά αποτελέσματα στα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους θεωρώντας ότι όσοι ανιχνεύθηκαν αρνητικοί στο self test της Δευτέρας, αλλά θετικοί στο τεστ της Τρίτης, μπορεί να μετέδωσαν τον ιό πηγαίνοντας στο σχολείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, διευκρινίζεται αρμοδίως ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γιατί:

1. Όσοι έχουν αρνητικό τεστ αντιγόνου δεν μεταδίδουν, και
2. Δεν εμφανίζονται όλοι οι θετικοί ταυτόχρονα. 
Η επώαση της νόσου δεν έχει κοινή ημερομηνία έναρξης άρα λογικό είναι να μην εμφανιστούν ταυτόχρονα.

Όπως επισημαίνεται, ανά πάσα στιγμή μπορούν να υπάρχουν θετικά self test. Το σημαντικό είναι τα εν δυνάμει αυτά κρούσματα να ανιχνεύονται, να περιορίζονται και να ελέγχονται περαιτέρω. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι τακτικοί έλεγχοι, προκειμένου να εντοπίζονται ανά πάσα στιγμή τα εν δυνάμει κρούσματα.

Στη φάση που βρισκόμαστε, υπογραμμίζεται, έχει πολύ μεγάλη σημασία οι πολίτες να ενημερώνονται σωστά και υπεύθυνα, ώστε να μπορέσουν να προστατευτούν αποτελεσματικά. Το σχέδιο testing των σχολείων διασφαλίζει ακριβώς ότι τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και τα κρούσματα εντοπίζονται έγκαιρα και απομονώνονται για να μην υπάρχει διασπορά, αναφέρεται χαρακτηριστικά.