Κοινότητα Περιστεράς: Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοινότητα Περιστεράς: Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα




Σε οργασμό εργασιών βρισκόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα η κοινότητα Περιστεράς. Η δύναμη του εθελοντισμού πολλών κατοίκων της κοινότητας σε συνδυασμό με την αστείρευτη αγάπη για τον τόπο τους, είχε για μια φορά ακόμη εξαιρετικά αποτελέσματα.

// Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για το χωριό μας και για το λόγο αυτό δεν γίνονταν τόσο τακτικές δημοσιεύσεις. Ελπίζω ο νέος χρόνος να εχει μόνο ευχάριστα πράγματα για όλο τον κόσμο και φυσικά υγεία πάνω από όλα!

Παρόλες τις δυσκολίες, πραγματοποιήθηκαν αρκετές εργασίες οι οποίες αναφέρονται παρακάτω:

Το μεγάλο εθελοντικό έργο που δεν είναι άλλο από το υπό κατασκευή πάρκο πίσω από την κοινότητα στο κέντρο του χωριού σχεδόν ολοκληρώθηκε. Μένουν κάποιες ηλεκτρολογικές εργασίες και η σύνδεση του νερού για τα συντριβάνια, που θα γίνουν την άνοιξη. Τελευταία τοποθετήθηκε ο χλοοτάπητας και δέντρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο πρασίνου κ.Στέργιο Γκιζάρη και γενικά όλους τους υπεύθυνους και υπαλλήλους του τμήματος.

Επίσης τοποθετήθηκε η ξύλινη πόρτα, η οποία κατασκευάστηκε από το αρμόδιο τμήμα της τεχνικής υπηρεσίας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο κ. Μουστάκα, αλλά και όλους τους υπεύθυνους και υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας με τους οποίους έχουμε μία καθημερινή και συνεχή πολύ καλή συνεργασία.
Ολοκληρώθηκαν και οι κατασκευαστικές εργασίες απο τους εθελοντές, με την κατασκευή του πεζοδρομίου γύρω από το πάρκο.

Ύστερα από αίτημα μας, τοποθετήθηκε η φωτεινή πινακίδα στην Κοινότητα. Απομένει μόνο ηλεκτρολόγοι να κάνουν σύνδεση με το ρεύμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την βοήθεια του τον αντιδήμαρχο της οικονομικής υπηρεσίας κ.Τσολάκη.

Έγινε ένας πολύ καλός καθαρισμός των νεκροταφείων, από την εθελοντική ομάδα σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή, με την οποία συνεργαζόμαστε άριστα. Μαζεύτηκαν παλιά σκουπίδια και μπάζα, κλαδευτηκαν δέντρα, βγάλαμε κάποιους μεγάλους ξερούς κορμούς, διότι έκαναν ζημίες στους τάφους.

 Τους ευχαριστώ όλους όχι μόνο για την πολύ καλή δουλειά αλλά και γιατί χρησιμοποίησαν εργαλεία τους, μηχανάκια τους, τα αυτοκίνητά τους, μέχρι και τρακτέρ χρειάστηκε για να τραβήξουμε τα μεγάλα κλαδιά δέντρων. Οφείλω να αναφέρω τον ξάδερφο μου Σαραμπάκο Κώστα για τα αλυσοπρίονα και τον Αργύρη και Ανδρέα Ηρακλή για το τρακτέρ, καθώς επίσης τον Γιάννο Αθανάσιο και Γιώργο και τον ξάδερφο μου Φαρδή Δημήτριο, διότι μας έδωσαν συρματόσχοινα για να φέρουμε εις πέρας αυτές τις δουλειές.

Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα, τη μία μέρα να συζητάς κάτι με τους συνεργάτες σου, κάτι που θέλεις να κάνεις και την άλλη μέρα αμέσως να μαζεύονται 20-30 άτομα και απλά να το υλοποιούμε, και σε όποιον απευθύνεσαι για βοήθεια, να σου τη δίνει με πολλή αγάπη...,γιατί όλοι λατρεύουμε το χωριό μας και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά του εθελοντισμού στην Περιστερά μας!

Με τις οδηγίες του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ Θεόκλητου και του Γενικού Αρχιερατικού της Μητροπόλεως μας Παν. Αρχιμ. Δωρόθεος Ζέρβα αλλά και τη συναίνεση της οικογένειας του εκλιπόντος πατρός Γεωργίου, ετοιμάσαμε τον τάφο του.

 Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί όλες αυτές οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν ανήμερα Πρωτοχρονιάς, μιας ιδιαίτερης και γιορτινης ημέρας, παρόλα αυτά ήμασταν στα νεκροταφεία πολλές ώρες, πολλοί άνθρωποι, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας τις εργασίες που έπρεπε για το λατρεμένο μας πάτερ Γεώργιο. Καλό παράδεισο!

Έγιναν εργασίες συντήρησης στην είσοδο του βυζαντινού, πετρόκτιστου οστεοφυλάκιου που βρίσκεται στη μικρή πλατεία πίσω από την εκκλησία.

Κατόπιν αιτήματός μας προς την τεχνική υπηρεσία, τις τελευταίες μέρες υπάλληλοι του δήμου βάψανε την αίθουσα της εκκλησίας μέσα και έξω, καθώς επίσης και το εξωκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους.

Τις τελευταίες μέρες εθελοντική ομάδα και εκκλησιαστική επιτροπή ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να κάνουμε ξανά την αίθουσα που μέχρι πρότινος λειτουργούσε σαν εκκλησία και πάλι λειτουργική για όποιες ανάγκες προκύψουν. Αυτή την εβδομάδα έχει προγραμματιστεί γυναίκες να καθαρίσουν και να στρώσουν την αίθουσα, όποια επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει...

Στην κύρια είσοδο της εκκλησίας έγιναν εργασίες συντήρησης της πετρόχτιστης καμάρας πάνω από την πόρτα και επανατοποθετήθηκε μαρμάρινη επιγραφή "ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου Περιστεράς" σύμφωνα με τις οδηγίες του Δεσπότη μας! Μία εθελοντική δουλειά που φέραν εις πέρας, ο Ανδρέας και ο Σάκης, μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής μας.

Την άνοιξη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ένα μεγάλο έργο με δημιουργία πλακόστρωτων στενών σε διάφορα σημεία του χωριού, με τη συμβολή του Δήμου παρέχοντας μας υλικά. Πριν λίγες μέρες εφόσον ο καιρός το επέτρεπε και υπήρχαν κάποια αποθέματα υλικών, ξεκινήσαμε από ένα κομμάτι περίπου περίπου 50 τετραγωνικών μέτρων σε ένα στενό κοντά στην εκκλησία.

Πραγματοποιήθηκαν διάφορες ηλεκτρολογικές εργασίες σε κολώνες του χωριού με αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων κυρίως.

Έγινε καθαρισμός πολλών φρεατίων όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Εθελοντικά έγινε κλάδεμα και καθαρισμός των δέντρων κατά μήκος του κεντρικού δρόμου από την είσοδο του χωριού και κάτω....

Μέσα στις γιορτές και συγκεκριμένα παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς ετοιμάστηκαν κάποια γεύματα αγάπης για μοναχικούς ηλικιωμένους ανθρώπους του χωριού μας. Θα ήθελα ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτό καθώς επίσης και τους χορηγούς που μας βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τον κ.Ανδρέα Μαλαματά διότι προσέφερε μπότες εργασίας στους εθελοντές που ασχολούνται καθημερινά με τις εργασίες χτισίματος. Τη μία μέρα συζήτησα τη σκέψη μου αυτή μαζί του και την άλλη μέρα μας έφερε τις μπότες στην κοινότητα!

Θα ήθελα να αναφέρω και τα ονόματα των πρωτεργατών εθελοντών γιατί με αυτούς ξεκινάνε όλα και με αυτούς τελειώνουν όλα τα έργα. Επίσης αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν καθημερινά για το οτιδήποτε. Φυσικά πολλοί άνθρωποι τους πλαισιώνουν, και τους ευχαριστώ όλους.....
  • Απόστολος Γούλιος
  • Γεώργιος και Ελένη Ντισλή
  • Μήτσος Γούλιος
  • Γιώργος Αλεξάκης
  • Νίκος Αλεξάκης
  • Θανάσης Ντισλής
  • Γεώργιος Βαρσαμούδης
  • Αρετή Αλεξάκη
  • Μαρία Καραολάνη
  • Ευαγγελία Τσιλιπάκου

Σε ότι αφορά τον επικείμενο παγετό ας είμαστε όλοι λίγο παραπάνω προσεκτικοί. Ο Δήμος είναι σε επιφυλακή όπως επίσης και όλη η εθελοντική ομάδα και αν κάποιος χρειαστεί οτιδήποτε, μπορεί να επικοινωνεί μαζί μου 24 ώρες το 24ωρο στο 6973795615.

Μιας και είναι η πρώτη ανάρτηση για το 2022, εύχομαι η νέα χρονιά να είναι μία χρονιά καλή, δημιουργική και να φέρει μόνο καλά για όλο τον κόσμο και πάνω από όλα υγεία!

Για το κοινοτικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής

Ενδεικτικές φωτο:






Κοινότητα Περιστεράς-Εθελοντική Ομάδα