Τα ΚΑΠΗ του δήμου Θέρμης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα ΚΑΠΗ του δήμου Θέρμης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους


Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΚΑΠΗ πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 30 Ιανουαρίου στο δήμο Θέρμης, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών περιορισμών εξ αιτίας της πανδημίας. 

Για το λόγο αυτό στην εκδήλωση η οποία έγινε στο ΚΑΠΗ Θέρμης, παραβρέθηκαν μόνον οι πρόεδροι των ΚΑΠΗ. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ενημέρωσε τους προέδρους των ΚΑΠΗ για την επικείμενη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων σε σχέση με το δήμο, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την καθημερινή λειτουργία τους και τη στήριξη που παρέχει ο δήμος προς τα ΚΑΠΗ.


Παράλληλα ο δήμαρχος Θέρμης εξήγησε πως αν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα επιτρέπουν το άνοιγμα των ΚΑΠΗ, ήταν πολιτική επιλογή της διοίκησης του δήμου να μην προχωρήσει σε αυτό, καθώς η πανδημία παραμένει σε έξαρση, με αρκετούς θανάτους δυστυχώς και στο δήμο Θέρμης, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να αφορά ηλικιωμένους. 

«Ωστόσο, όπως φαίνεται από τα τελευταία επίσημα στοιχεία, τα κρούσματα δείχνουν να σταθεροποιούνται και όταν με το καλό ανοίξουμε, να είστε βέβαιοι ότι θα έχουμε περισσότερες δράσεις για όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου μας, κάτι το οποίο αποδεικνύεται άλλωστε και από τον αυξημένο προϋπολογισμό που διαθέτει η διοίκηση του δήμου για όλα τα ΚΑΠΗ», σημείωσε ο δήμαρχος Θέρμης.



Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στην τρίτη ηλικία, τον πολύτιμο ρόλο και την αξιέπαινη συνεισφορά της προς τις νεότερες γενιές, στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα σήμερα. «Αποτελείτε ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, με αξιόλογες δημιουργικές δραστηριότητες και στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ γρήγορη επιστροφή στις δραστηριότητές σας και να θυμάστε πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα αγωνιστούμε ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τα παιδιά μας».


Ανακοινώνοντας τέλος την τοποθέτηση του έως σήμερα αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ Γιώργου Αγγέλου στη θέση του πρόεδρου της ΔΕΠΠΑΘ, ο δήμαρχος Θέρμης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημαντική παρακαταθήκη που αφήνει η προηγούμενη διοίκηση του ΝΠΔΔ, με δράσεις και πρωτοβουλίες που ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η αναμόρφωση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας των ΚΑΠΗ έπειτα από εξαντλητική διαβούλευση με τα μέλη τους καθώς και η δημιουργία τριών νέων αυτόνομων δομών ΚΑΠΗ στις κοινότητες Αγίου Αντωνίου, Σουρωτής και Περιστέρας, οι οποίες παλαιότερα εντάσσονταν στο ΚΑΠΗ Βασιλικών.



Στο δικό του χαιρετισμό ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ και πρόεδρος πλέον της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου, αποχαιρετώντας τους φίλους και συνεργάτες του, όπως αποκάλεσε τους προέδρους των ΚΑΠΗ, ανέφερε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του καθώς όπως είπε, ο αριθμός των μελών των ΚΑΠΗ εν μέσω υγειονομικής κρίσης και με τις δομές ανενεργές λόγω covid, παραμένει υψηλός, φτάνοντας τα 2.100 μέλη. Σημείωσε επίσης πως έπειτα από προτροπή του δημάρχου Θέρμης αυξήθηκε το ποσό που αφορά στις εκδρομές (μονοήμερες, θαλασσινά μπάνια και ιαματικά λουτρά) κατά 20.000 ευρώ κι έτσι ανέρχεται στα 80.000 ευρώ ετησίως.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πασχάλης Αναγνώστου ευχήθηκε σε όλους υγεία και ευημερία για τη νέα χρονιά και μαζί με την νέα αντιπρόεδρο Φανή Χατζηδημητρίου ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν επισκέψεις σε όλες τις δομές του δήμου ώστε να συζητήσουν τα θέματα που απασχολούν τα μέλη των ΚΑΠΗ.