Έντονο ψύχος με παγετό, θυελλώδεις Βοριάδες και υποχώρηση του «Διομήδη» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έντονο ψύχος με παγετό, θυελλώδεις Βοριάδες και υποχώρηση του «Διομήδη»


Την Πέμπτη υποχωρεί ο «Διομήδης», παραμένει το τσουχτερό κρύο, ο παγετός και οι θυελλώδεις Βοριάδες στο Αιγαίο

Πέμπτη 13-1-2022
Καιρός: Λιακάδα με έντονο ψύχος στη βόρεια και δυτική χώρα. Συννεφιά με λίγες βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλά υψόμετρα στη Θεσσαλία, την κεντρική-ανατολική Στερεά και την Εύβοια, λίγες βροχές στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης,

Άνεμοι: Βοριάδες στο Ιόνιο 4-6, στο Αιγαίο 8-9 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια χώρα από -10 έως 5, στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα από -5 έως 6, στα νησιά του νότιου Αιγαίου από 4 έως 11 βαθμούς.


Στη Θεσσαλονίκη λιακάδα με έντονο ψύχος, οι άνεμοι Βοριάδες 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από -3 έως 4 βαθμούς.


Στην Αττική λιακάδα με συννεφιά, οι άνεμοι Βορειοανατολικοί 6-8 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 0 έως 7 βαθμούς.

Παρασκευή 14-1-2022
Λιακάδα σε όλη τη χώρα με αρκετό κρύο και παγετό τη νύχτα και το πρωί, αλλά το μεσημέρι η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Εξαίρεση η Κρήτη με συννεφιά, λίγες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6, στο Αιγαίο 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, αλλά τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, στα βόρεια τοπικά ισχυρός. Η θερμοκρασία στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από -10 έως 9 βαθμούς, στη δυτική και νότια από 2 έως 13 και στη νότια νησιωτική χώρα από 4 έως 15 βαθμούς.

Σάββατο 15-1-2022
Λιακάδα στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση με τοπική συννεφιά το κεντρικό και νότιο Αιγαίο και η Κρήτη. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, αλλά τη νύχτα και έως το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από -8 έως 13 βαθμούς, στη δυτική και νότια από 4 έως 15 και στη νότια νησιωτική χώρα από 6 έως 16 βαθμούς.