Στο 90% έφτασαν οι εμβολιασμένοι άνω των 60 - Πρόστιμα από αύριο Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους - Πώς γίνονται οι διασταυρώσεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στο 90% έφτασαν οι εμβολιασμένοι άνω των 60 - Πρόστιμα από αύριο Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους - Πώς γίνονται οι διασταυρώσειςΗ προθεσμία για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 εκπνέει σήμερα το βράδυ και δεν πρόκειται να δοθεί απολύτως καμία παράταση - Ποιοι εξαιρούνται από την επιβολή προστίμων.


Στο 90% έφθασε το ποσοστό των πολιτών άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλέυρη, ο οποίος ξεκαθάρισε σήμερα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ότι για τους υπολοίπους θα αρχίσουν να καταλογίζονται από αύριο Δευτέρα τα προβλεπόμενα πρόστιμα.


Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από στοιχεία που συγκέντρωσαν οι υγειονομικές αρχές, αυξήθηκε κατά σχεδόν 10 μονάδες το ποσοστό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, που είναι και η πιο ευπαθής, το οποίο εμβολιάστηκε χάρη στην υποχρεωτικότητα.


Συγκεκριμένα, συνολικά 2.761.838 πολίτες άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού, ενώ στους 217.000 ανέρχονται οι νέοι εμβολιασμένοι ή με ραντεβού από 30.11.2021 που καθιερώθηκε η υποχρεωρικότητα, Η προθεσμία εκπνέει σήμερα το βράδυ και δεν πρόκειται να δοθεί απολύτως καμία παράταση.


Στις 17 Ιανουαρίου ξεκινάει η διαδικασία τελικών διασταυρώσεων μεταξύ ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των ανεμβολιαστων πολιτών άνω των 60 ετών, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος και ως το τέλος του μήνα να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων (50 ευρώ για τον Ιανουάριο -μισός μηνας- και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο).


Οι όποιες εξαιρέσεις αφορούν κατοίκους εξωτερικού, αυτούς που έχουν απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσµένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ), όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, όσους έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.


Αναλυτική ενημέρωση για τον αριθμό των πολιτών στους οποίους θα επιβληθεί πρόστιμο και τη διαδικασία ενστάσεων θα δοθεί αύριο Δευτέρα.