Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στη Νέα Ραιδεστό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στη Νέα Ραιδεστό



//Ανακοίνωση

Εθελοντική αιμοδοσία συνδιοργανώνουν οι Κοινότητες Ταγαράδων και Ν. Ραιδεστού την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2022 από τις εννέα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Κατάστημα Νέας Ραιδεστού.

Κάθε μέρα συμπολίτες μας χρειάζονται αίμα. Αυτή την περίοδο της πανδημίας οι ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Αφιερώνοντας πέντε λεπτά από το χρόνο μας, ίσως σώσουμε τη ζωή ενός συνδημότη, φίλου ή συγγενή μας. 

Ας ανταποκριθούμε όλοι σε αυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης. Η αιμοδοσία θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, ο ιός φαίνεται να μην μεταφέρεται μέσω του αίματος και άρα μέσω των αιμοδοσιών.



Οι Πρόεδροι Ταγαράδων και Ν.Ραιδεστού κ.κ.Δημήτριος Καλαθάς και Παναγιώτης Κατρανιάς αντίστοιχα, επισημαίνουν πως τα τελευταία δύο χρόνια η τράπεζα αίματος φθίνει, λόγω μείωσης των εθελοντών αιμοδοτών και δεν μπορεί πλέον να ικανοποιεί σημαντικές ανάγκες σε αίμα ενώ παράλληλα απευθύνουν έκκληση προς όλους όσους μπορούν να συμμετέχουν στην εθελοντική δράση της Κυριακής.

Τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό, αλλά και η αιμοδοσία αποτελούν ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη.

 Οι αιμοδότες καλούνται να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ, διατηρώντας δύο μέτρα απόσταση από τους άλλους αιμοδότες και κάνοντας χρήση αντισηπτικού που βρίσκεται στον χώρο της αιμοδοσίας. 

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.