Τα 4 βασικά λάθη που συνηθίζουν να κάνουν όσοι πίνουν κρασί - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα 4 βασικά λάθη που συνηθίζουν να κάνουν όσοι πίνουν κρασί


Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουμε κάποιες πληροφορίες για το κρασί που πρόκειται να καταναλώσουμε, όπως τον τόπο παραγωγής, το είδος και την ποικιλία των σταφυλιών, υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε, με συνέπεια, αφού βγούμε έξω και αγοράσουμε ένα υπέροχο μπουκάλι καλό κρασί, θα πάμε και θα το σερβίρουμε σε ό, τι ποτήρια έχουμε στο ντουλάπι.


Αν και είμαστε πρόθυμοι να ξοδέψουμε ένα γενναίο πόσο για να αγοράσουμε μερικά μπουκάλια κρασί, συνήθως παραμελούμε τα γυάλινα σκεύη στα οποία τα σερβίρουμε, με αποτέλεσμα να μην τα απολαμβάνουμε όπως τους αξίζει.


Αυτό φυσικά δεν είναι το μόνο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όσον αφορά την κατανάλωση του κρασιού, κάθώς σύμφωνα με την οινολόγο Αμέλια Σίνγκερ, εκτός από τα ποτήρια, υπάρχουν άλλα 3 βασικά λάθη που συνηθίζουν να κάνουν όσοι πίνουν κρασί.


Το δεύτερο λάθος αφορά στην πεποίθηση ότι το κόκκινο κρασί συνοδεύεται τέλεια με τα τυριά. Το κάθε κρασί μπορεί να ταιριάξει με διαφορετικά είδη τυριών λόγω της οξύτητας στη γεύση τους, οπότε μην κάνετε το λάθος να “παντρεύετε” τα κρασιά με συγκεκριμένα τυριά, εάν δεν είστε σίγουροι, καθώς δεν είναι δίκαιο ούτε για το κρασί, ούτε για το τυρί.


Στην συνέχεια η Σινγκέρ μιλάει για την σωστή θερμοκρασία που πρέπει να σερβίρει κανείς ένα λευκό ή κόκκινο κρασί, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη γεύση και το άρωμα του. Σαν γενικός κανόνας, τα λευκά κρασιά θα πρέπει να σερβίρονται κρύα, τα δε κόκκινα σε θερμοκρασία δωματίου, όχι όμως την θερμοκρασία που έχουμε με αναμμένο το καλοριφέρ.
 Έτσι, καλό είναι και το κόκκινο κρασί να σερβίρεται δροσερό. Μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο 15-20 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Αυτό θα δώσει τη σωστή θερμοκρασία στα περισσότερα κόκκινα κρασιά.


Τέλος, αναφέρεται στο πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, το οποίο είναι να σερβίρουν κατευθείαν το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης. Αν ένα κρασί έχει περάσει πολλά χρόνια κλεισμένο σε ένα μπουκάλι, μακριά από τον αέρα, ασφαλώς θα πρέπει να του δώσουμε λίγο χρόνο να “ανασάνει”. Είναι εύκολο να εκτιμήσετε την αξία της αναπνοής, δοκιμάζοντας ένα ποτήρι αμέσως μόλις ανοίξετε το μπουκάλι, και 20 περίπου λεπτά μετά.