Ρυτίδες στο στήθος: 4 τρόποι να τις καταπολεμήσετε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ρυτίδες στο στήθος: 4 τρόποι να τις καταπολεμήσετε



Η χαλάρωση και οι ρυτίδες στο στήθος είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη που έρχεται με το χρόνο. Όμως υπάρχουν τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να κρατηθεί το στήθος στητό και σφριγηλό χωρίς νυστέρι.
Το ντεκολτέ, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, είτε έχετε μεγάλο στήθος ή μικρότερο, είναι το σημείο του σώματος που κάθε γυναίκα αγαπά να αναδεικνύει. Με το πέρασμα του χρόνου ωστόσο, τόσο εξαιτίας της φυσικής γήρανση, όσο και της φωτογήρανσης αλλοιώνεται. Η ελλιπής ενυδάτωση της περιοχής είναι επίσης άλλος ένας επιβαρυντικός παράγοντας.


Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ιατρικού πανεπιστημίου του Wisconsin, η έλλειψη νερού στον οργανισμό έχει σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα και κατ’ επέκταση στο στήθος κάνοντας το δέρμα γύρω του να ζαρώνει. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος γύρω από το στήθος, που έχει σαν αποτέλεσμα αυτό να χάνει την υφή του και να κρεμάει.


Φοράμε το σωστό νούμερο στηθόδεσμου
Το λάθος μέγεθος σουτιέν μπορεί να κάνει το στήθος σας να μοιάζει πεσμένο. Επίσης πάρα πολύ σφιχτά ή πάρα πολύ χαλαρά σουτιέν, μπορούν να βλάψουν το στήθος σας.


Σταματήστε το κάπνισμα
Μια μελέτη από ερευνητές του Τμήματος των Υπηρεσιών Υγείας της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι οι τοξίνες που εισπνέει μία καπνίστρια “σπάνε” την ελαστίνη, που υπάρχει στο δέρμα και είναι υπεύθυνη για τον απαλό και λείο τόνο (του δέρματος) γύρω από το στήθος.


Διατήρηση σωστού βάρους
Εάν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των γυναικών, που το βάρος τους παρουσιάζει αυξομειώσεις ενδεχομένως να αντιμετωπίζετε χαλάρωση στο στήθος. Συνιστάται να διατηρείτε ένα σταθερό βάρος ώστε το δέρμα,να μην χάνει την ελαστικότητα του.


Χρησιμοποιήστε αντηλιακό
Ειδικά αν είστε σε εξωτερικούς χώρους και το ντύσιμό σας αποκαλύπτει το στήθος σας σε κάποιο βαθμό, πρέπει οπωσδήποτε να φοράτε αντηλιακό για να μην προκληθούν ρυτίδες και πρόωρη γήρανση σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή του σώματος.