Εξέπνευσε η προθεσμία - Πρόστιμα από σήμερα για 310.000 ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εξέπνευσε η προθεσμία - Πρόστιμα από σήμερα για 310.000 ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60Εξέπνευσε πλέον η προθεσμία για περίπου 310.000 ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, ώστε να μπουν στην ειδική πλατφόρμα και να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους κατά της Covid και... να γλιτώσουν το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Έτσι, από σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ξεκινά η διαδικασία τελικών διασταυρώσεων μεταξύ ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των ανεμβολιαστων πολιτών άνω των 60 ετών, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος και ως το τέλος του μήνα να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων (50 ευρώ για τον Ιανουάριο -μισός μήνας- και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο).

Οι όποιες εξαιρέσεις αφορούν κατοίκους εξωτερικού, αυτούς που έχουν απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσµένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ), όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, όσους έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.

Αναλυτική ενημέρωση για τον αριθμό των πολιτών στους οποίους θα επιβληθεί πρόστιμο και τη διαδικασία ενστάσεων θα δοθεί αργότερα σήμερα Δευτέρα.