Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Από 1η Φεβρουαρίου «λήγει» στους 7 μήνες για 500.000 – Τι ανακοίνωσε ο Πλεύρης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Από 1η Φεβρουαρίου «λήγει» στους 7 μήνες για 500.000 – Τι ανακοίνωσε ο Πλεύρης



Χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού από 1η Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση

Από 1η Φεβρουαρίου λήγει η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους εφτά μήνες για όσους άνω των 18 ετών δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις θα διαρκεί επτά μήνες, ωστόσο δεν επηρεάζεται στους επτά μήνες η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ταξίδια στην Ευρώπη. Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι περίπου 500.000 άτομα δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση.


Για αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για τρίτη δόση μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.


Επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Όσον αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές κατηγορίες, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι έχει πέσει στο τραπέζι αλλά δεν είναι μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

Για νέους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, όπως την απαγόρευση εισόδου και σε εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως αυτήν τη στιγμή αυτό το μέτρο δεν φαίνεται να προσφέρει κάτι υγειονομικά.


Self test: Το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών τα έχουν προμηθευτεί

Για το πρόβλημα που προέκυψε με τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως όσοι δεν πρόλαβαν να βρουν στα φαρμακεία θα βρουν στις σχολικές μονάδες. «Οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test, άρα δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων».

Ο κ. Πλεύρης γνωστοποίησε επίσης ότι από Δευτέρα θα διατεθούν 300 κλίνες Covid από ιδιωτικές κλινικές.