Ανευ προηγουμένου η προσέλευση του κόσμου για εμβολιασμό χωρίς ραντεβού στο Mediterranean Cosmos - Τί δήλωσε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ για τη δράση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανευ προηγουμένου η προσέλευση του κόσμου για εμβολιασμό χωρίς ραντεβού στο Mediterranean Cosmos - Τί δήλωσε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ για τη δράση

 

Καρτερικά, κρατώντας τους αριθμούς προτεραιότητάς τους, εκατοντάδες πολίτες περίμεναν σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου τη σειρά τους για εμβολιασμό, στη δράση που οργάνωσε η 4η Υγειονομική ΠΕριφέρεια Μακεδονίας-Θράκης με συμμετοχή τριών Κέντρων Υγείας μεταξύ των οποίων και το Κέντρο Υγείας Θέρμης

Παρόντες στο σημείο διενέργειας των εμβολιασμών, ήταν τόσο ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κος Δημήτριος Τσαλικάκης όσο και η υποδιοικήτρια κα Ειρήνη Χατζοπούλου.


Σε ερώτηση της THERMISnews.gr σχετικά με τη προσέλευση του κόσμου, ο κ.Τσαλικάκης δήλωσε: 
Η προσέλευση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας από τον αρχικό σχεδιασμό. Αν σκεφτούμε ότι στην Πλατεία Αριστοτέλους κάναμε 600 εμβολιασμούς και τη θεωρούσαμε ίσως ως την πιο επιτυχημένη εξόρμηση εντός πόλης, εδώ προβλέπω ότι θα τους ξεπεράσουμε. Πάρα πολύς κόσμος από το πρωί ανέμενε πριν ακόμη ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους από το Κέντρο Υγείας Θέρμης, το Κέντρο Υγείας Μαδύτου και το Κέντρο Υγείας 25ης Μαρτίου. Οι άνθρωποι άφησαν τις οικογένειές τους -δεν ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν αυτό- και γιαυτό τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Σχετικά με τον κόσμο που αποφάσισε να έρθει σήμερα, ο κος Τσαλικάκης είπε ότι: 
Είναι πολλοί άνθρωποι που αντί να κλείσουν το ραντεβού της 3ης δόσης, προτίμησαν να έρθουν σήμερα στο εμπορικό κέντρο και να το συνδυάσουν με τα ψώνια τους. Είναι και κάποιοι που κάνουν σήμερα τη 1η δόση και εξέπληξαν κι εμάς. Δηλαδή, έναν χρόνο μετά περίπου να έρθουν να κάνουν τη πρώτη τους δόση εδώ.
Σχετικά με τις ηλικίες που προσέρχονται είπε ότι "υπήρχε τόσο  προσέλευση ηλικιωμένων -ακόμη και άνω των 80 ετών- όσο και νεαρών ατόμων. Ιδιαίτερη εντύπωση δε, προκάλεσε η προσέλευση πολλών εγκύων γυναικών". 

Για το εάν πρόκειται να υπάρξουν παρόμοιες δράσεις στο άμεσο μέλλον απάντησε αρνητικά λόγω εορτών, υπενθύμισε όμως ότι σήμερα "έτρεχε" παρόμοια εξόρμηση πολύ επιτυχημένη στη Ξανθη, αλλά και αύριο το πρωί  θα γίνει το ίδιο στην Ορεστιάδα σε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό

Τελειώνοντας είπε ότι "έχουμε στο νου και άλλες δράσεις, αλλά θα σταματήσουμε προσωρινά για να δώσουμε την ευκαιρία στο προσωπικό να ξεκουραστεί" 





Δείτε ακόμη:
Τα αντισώματα πέφτουν στο μισό τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση, λέει ελληνική μελέτη