Αυτό είναι το πρόστιμο εάν δεν πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτό είναι το πρόστιμο εάν δεν πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας



Μέχρι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων να έχουν πληρώσει τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.
Mέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για την παράταση της αποπληρωμής τους, επομένως οι οδηγοί πρέπει να βιαστούν για να μην βρεθούν με πρόστιμο.

Σε περίπτωση που δεν γίνει η πληρωμή στην ώρα της, θα πρέπει να καταβάλουμε το ποσό που μας αναλογεί για τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, με το πρόστιμο να κυμαίνεται ως εξής:

-ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.

-το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο

-30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από αυτό το ποσό

Εάν ένας ιδιοκτήτης οχήματος δεν μπορεί να καταβάλει τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, έχει τη δυνατότητα να το θέσει σε ακινησία, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκίνητου του.

Από την στιγμή που θα καταθέσετε τις πινακίδες, το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μετακινηθεί για κανένα λόγο ούτε για να ακινητοποιηθεί εκ νέου ούτε για να πάει service και υπάρχουν κυρώσεις που κυμαίνονται από 10.000 ευρώ εφόσον διαπιστωθεί ότι το αυτοκίνητο είναι σε κυκλοφορία παρότι έχει δηλωθεί σε ακινησία, έως 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

Διευκρινίσεις για τα ειδοποιητήρια οχημάτων που έχουν τεθεί σε ακινησία

Με αφορμή ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί προς την ΑΑΔΕ, αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ έχει δηλωθεί ακινησία του οχήματος, πηγές προσκείμενες στην ΑΑΔΕ δήλωσαν ότι «εάν έχει δηλωθεί το όχημά εμπρόθεσμα σε ακινησία, ο ιδιοκτήτης να αγνοήσει το ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας.

Το ειδοποιητήριο αναρτάται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, μόνο στην περίπτωση που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει στην άρση της ακινησίας».