Χαλκιδική: Ολοκληρώνεται πριν το καλοκαίρι το «ορφανό» χιλιόμετρο στην Ποτίδαια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χαλκιδική: Ολοκληρώνεται πριν το καλοκαίρι το «ορφανό» χιλιόμετρο στην Ποτίδαια


Προχωράει με γοργούς ρυθμούς το οδικό έργο που ταλανίζει αρκετά χρόνια τη Χερσόνησο της Κασσάνδρας, ανάμεσα σε Νέα Μουδανιά και Ποτίδαια.

«Σήμερα βρεθήκαμε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη για την παράδοση του οδικού έργου Θέρμης – Γαλάτιστας. 

Παράλληλα, μας διαβεβαίωσαν ότι ο δρόμος μέχρι το καλοκαίρι στο «ορφανό» χιλιόμετρο της Ποτίδαιας, στη Χαλκιδική θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Ίσως, μέχρι τότε να πραγματοποιούνται κάποιες εργασίες στις παράπλευρες οδούς, αλλά μέχρι εκεί» τονίζει σε μέσο της πόλης ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο είναι να δοθεί πρώτα στην κυκλοφορία ο κεντρικός δρόμος ή αλλιώς το «ορφανό» χιλιόμετρο (800 μέτρα). «Η ελπίδα είναι πως το καλοκαίρι το έργο θα το έχουμε έτοιμο. Προχωράει δίχως καθυστερήσεις, εκτός από μία μικρή παύση που έγινε Ιούλιο και Αύγουστο, εξαιτίας της αυξημένης κίνησης στο σημείο».

Όσον αφορά τις παράπλευρες οδούς, σημειώνει ότι υπάρχουν δίοδοι και δεν θα δημιουργήσουν εκ νέου πρόβλημα, ενώ διαβεβαιώνει ότι ο υπουργός και ο υφυπουργός της κυβέρνησης ήταν αρκετά αισιόδοξοι για την ολοκλήρωση του έργου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Επιπροσθέτως, σημειώθηκαν προβλήματα, που ξεπεράστηκαν σχετικά εύκολα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής. «Τα προβλήματα που προέκυψαν αρχικά, έχουν λυθεί στο σύνολό τους. Όμως, υπήρχαν ιδιώτες που δεν εμφανιζόντουσαν για να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες στα σπίτια τους, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες, επικαλούμενοι προβλήματα, όπως ο κορωνοϊός ή θέματα υγείας, χωρίς να επιδείξουν κάποιο χαρτί».

Να σημειωθεί, ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέταξε την ολοκλήρωση της βελτίωσης και διαπλάτυνσης του τμήματος Ν. Μουδανιών – Ποτίδαιας στα έξι έργα προτεραιότητας της περιοχής, με τον διαγωνισμό να λαμβάνει χώρα στα τέλη Ιανουαρίου του 2020. Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει στα 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το έργο έχει ως στόχο να σταματήσει η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών στην χερσόνησο της Κασσάνδρας από τα πολλαπλά μποτιλιαρίσματα και τις καθυστερήσεις την περίοδο του καλοκαιριού.


grtimes.gr