Όταν θα εξαφανιστεί η ανθρωπότητα, αυτό το ατσάλινο μαύρο κουτί θα λέει την ιστορία μας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Όταν θα εξαφανιστεί η ανθρωπότητα, αυτό το ατσάλινο μαύρο κουτί θα λέει την ιστορία μας



Το project Earth Black Box, είναι μία τεράστια ατσάλινη εγκατάσταση στο απομακρυσμένο νησί της Τασμανίας, το οποίο έχει σκοπό να καταγράψει το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε.

Σκληροί δίσκοι που τροφοδοτούνται με ενέργεια από ηλιακά πάνελ, θα καταγράψουν και θα διατηρήσουν μία ροή επιστημονικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την εξαφάνιση των ειδών, την περιβαλλοντική ρύπανση και άλλα. Τελικός σκοπός είναι όταν κάποια μελλοντική κοινωνία ανακαλύψει το αρχείο, να μπορέσει να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη στον πλανήτη μας.


Αν δεν αλλάξουμε δραματικά τον τρόπο ζωής μας, η κλιματική αλλαγή και άλλοι κίνδυνοι που προέρχονται από τον άνθρωπο, θα προκαλέσουν την κατάρρευση του πολιτισμού μας.
 

Το Black Box της Γης θα καταγράψει κάθε βήμα που κάνουμε προς την καταστροφή. Εκατοντάδες data sets, μετρήσεις και αλληλεπιδράσεις σχετικές με τον πλανήτη θα συλλέγονται συνεχώς και θα αποθηκεύονται με ασφάλεια για τις μελλοντικές γενιές.

Η ιδέα είναι πως αν η Γη καταστραφεί από την κλιματική αλλαγή, να υπάρχει μία άφθαρτη συσκευή καταγραφής για όποιον επιβιώσει έτσι ώστε να μάθουν από τα λάθη. Βρίσκεται εκεί επίσης για να αποδώσει ευθύνες στους ηγέτες, για να σιγουρευτούμε πως η αδράνειά τους θα καταγραφεί.

Η κατασκευή του μαύρου κουτιού θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022, ωστόσο τα συστήματα καταγραφής έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και περνούν beta tests. Οι διαστάσεις του είναι 10x4x3 μέτρα και βρίσκεται στη δυτική ακτή της Τασμανίας, περιοχή που επιλέχθηκε λόγω της γεωλογικής και γεωπολιτικής σταθερότητάς της. Βρίσκεται πάνω σε γρανίτη και το ατσάλι έχει πάχος 7.5 εκατοστά.

Όσο για το ποιος ή τι θα ανακαλύψει το κουτί μετά από μία καταστροφή, οι ερευνητές ελπίζουν να έχει την ικανότητα κατανόησης βασικών συμβόλων.

Υποθέτουμε πως όποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο εσωτερικό θα μπορεί να ερμηνεύσει και βασικά σύμβολα. Όπως με τη Rosetta Stone, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πολλαπλές μορφές κωδικών. Εξερευνούμε την πιθανότητα να συμπεριλάβουμε έναν ηλεκτρονικό αισθητήρα που θα βρίσκεται στο εσωτερικό του κουτιού και θα ενεργοποιηθεί με την έκθεση στο φως, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα το κουτί αν αυτό έχει περιέλθει σε μακροχρόνια κατάσταση αδράνειας εξαιτίας μίας καταστροφής.



MyMIND.gr