Συνάντηση μελών του Συλλόγου Επί με στελέχη του τμήματος Ασφαλείας Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνάντηση μελών του Συλλόγου Επί με στελέχη του τμήματος Ασφαλείας Θέρμης


Πραγματοποιήθηκε στις 13/12/2021, συνάντηση μελών του ΔΣ του Συλλόγου Επί με στελέχη του τμήματος Ασφαλείας Θέρμης στα Βασιλικά.


Τα κύρια συμπεράσματα της συνάντησης είναι τα εξής:

– Οι ομάδες διαρρηκτών στην επέκταση είναι μία ή δύο, δρουν απογεύματα αφού νυχτώσει και μέχρι τις 21:00, και τρέπονται σε φυγή εάν αντιληφθούν ότι υπάρχει κόσμος στην κατοικία. Ταυτόχρονα με τα πολλαπλά κρούσματα έχουν αυξηθεί και οι περιπτώσεις κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας τις οποίες και χρησιμοποιούν κατά τις διαρρήξεις.

– Συστήνεται στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά το χρονικό διάστημα 17:30-21:00 και ιδιαιτέρως μέχρι το τέλος των εορτών των Χριστουγέννων. Πρότειναν να φωτίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις κατοικίες, να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν συστήματα ασφαλείας (συναγερμούς, αντικλεπτικά, κτλ.) και να ασφαλίζουμε τις κατοικίες μας ακόμα και αν χρειαστεί να λείψουμε για μικρό χρονικό διάστημα.

– Επίσης πας προτρέπουν να αναφέρουμε στην αστυνομία ακόμη και το παραμικρό που μας κινεί υποψίες και οπωσδήποτε να προχωρούμε σε μήνυση σε περίπτωση κρούσματος. Θεωρούν την παροχή πληροφοριών από τους κατοίκους προς την αστυνομία πολύ σημαντική καθώς έτσι ενισχύεται η πιθανότητα να συλλάβουν τους διαρρήκτες.

– Μας συνέστησαν την προσοχή στην διαρροή και αναμετάδοση πληροφοριών σχετικά με απόπειρες απαγωγής παιδιών από άτομα σε βανάκια. Επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό καταγεγραμμένο τον τελευταίο χρόνο.

– Φαίνεται ότι η επιστολή και η επίσκεψη του συλλόγου προς την Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης απέδωσε καρπούς καθώς το τελευταίο διάστημα ομάδες της ΟΠΚΕ δραστηριοποιούνται στην Επέκταση Θέρμης

– Το πρόβλημα όσον αφορά στην πρόληψη αλλά και στην καταστολή οφείλεται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού και όχι περιπολικών και ειδικά σε έναν τόσο μεγάλο (γεωγραφικά) δήμο.

Ο σύλλογος θα αποστείλει σύντομα επιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θέμα την επιπλέον επάνδρωση του Τμήματος.


epi-thermi.gr