Χειρονομία ανθρωπιάς από τους μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χειρονομία ανθρωπιάς από τους μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης



Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσαν και προσέφεραν, για άλλη μια χρονιά οι μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης, ενόψει της διανομής των ειδών πρώτης ανάγκης σε όλους τους δικαιούχους του για τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα τρόφιμα παρέδωσαν χθες Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου συνοδευόμενοι από καθηγητές τους με επικεφαλής την κ. Σουζάνα Αθανασάκη, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θέλουν να συμβάλλουν στο γιορτινό τραπέζι της κάθε οικογένειας του δήμου που βρίσκεται σε ανάγκη.

Με αφορμή την πράξη αγάπης και αλληλεγγύης των μαθητών του Ελληνικού Κολλεγίου η υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Μαριάννα Μαλλιαρού κατά την παράδοση των τροφίμων ευχαρίστησε τη Διεύθυνση του σχολείου και την κ. Ιωάννα Φουντά, αλλά και τα παιδιά, που για μία ακόμη χρονιά συμβάλουν στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου αυτές τις Άγιες μέρες. 

Σημείωσε επίσης πως «μία μικρή πράξη προσφοράς, όπως μια σακούλα με τρόφιμα, λειτουργεί προσθετικά σε μία μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τις Κοινωνικές δομές του δήμου Θέρμης και στο τέλος όλοι μαζί μπορούμε και επιτυγχάνουμε μια σημαντική και αξιόλογη καλή πράξη».


Ακολούθως οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου επισκέφτηκαν το δημαρχείο Θέρμης όπου είχαν συνάντηση με το δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Ο δήμαρχος Θέρμης ευχαρίστησε τη Διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και τους μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου οι οποίοι, κατανοώντας τις δυσκολίες που βιώνουν πολλές οικογένειες, κυρίως αυτές τις γιορτινές μέρες, συνδράμουν με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, ώστε να στρωθεί εορταστικό τραπέζι σε κάθε σπίτι.



Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε στα παιδιά πως οι ανάγκες των καιρών οδήγησαν τη διοίκηση του δήμου στη δημιουργία μόνιμων κοινωνικών δομών όπως αυτή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο λειτουργεί και προσφέρει σταθερά και αδιάκοπα πολύτιμη βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από το 2009 έως σήμερα. 

Τόνισε παράλληλα πως «η προσπάθεια του δήμου Θέρμης αυτές τις γιορτές επικεντρώνεται στο να μην μείνει αβοήθητος και να μη νιώσει μόνος κανείς συνδημότης μας». Τέλος τα παιδιά αντάλλαξαν ευχές με το δήμαρχο για Καλά Χριστούγεννα, με Υγεία και Αγάπη.