Πλεύρης: Πιθανόν να αλλάξει η ημερομηνία εφαρμογής των μέτρων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πλεύρης: Πιθανόν να αλλάξει η ημερομηνία εφαρμογής των μέτρων


Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή και ίσως αλλάξει ο χρόνος εφαρμογής των μέτρων, τα οποία έχουν αποφασιστεί, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εκτιμώντας ότι είναι πολύ πιθανό να αλλάξει η ημερομηνία υλοποίησής τους και να γίνει από αύριο ή την Πέμπτη.

«Δεν αλλάζουν τα πλάνα της κυβέρνησης ως προς τα μέτρα. Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή, ίσως αλλάξει ο χρόνος εφαρμογής των μέτρων, τα οποία έχουν αποφασιστεί. Είναι πολύ πιθανό να αλλάξει ο χρόνος εφαρμογής. Να γίνει από αύριο ή την Πέμπτη. Θα δούμε τι άνοδος θα υπάρξει και τι πίεση θα έχει το Εθνικό σύστημα Υγείας, δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι έχει αρχίσει να πέφτει η Δέλτα, αλλά η Όμικρον ήρθε σε σημείο, όπου δεν έχει γίνει αποσυμφόρηση.

Μιλώντας στο BwinΣΠΟΡ FM ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα και για την πληρότητα των γηπέδων, λέγοντας ότι «δεν αλλάζει τώρα το μέτρο και αν τηρηθεί θα πάμε σε μεγαλύτερη πληρότητα».

«Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν αλλάζει κάτι. Θα ξεκινήσουμε έτσι και στην επανεξέταση που γίνεται κάθε βδομάδα, θα είμαστε έτοιμοι άμεσα και μόλις δούμε ότι στοιχειωδώς θα υπάρχει αντίληψη για εφαρμογή των μέτρων, θα δούμε για πληρότητα που θα ικανοποιεί φιλάθλους πρώτα, τις ομάδες, αλλά και η οποία θα διασφαλίζει τη δημόσια Υγεία. Αν τηρηθούν τα μέτρα θα πάμε σε μεγαλύτερη πληρότητα», επεσήμανε.

Στο ερώτημα για το γεγονός ότι είναι πιο σκληρά τα μέτρα στους αθλητικούς χώρους σε σχέση με τους χώρους εστίας και ψυχαγωγίας, επεσήμανε ότι ο λόγος είναι πως στους αθλητικούς χώρους δεν τηρούνταν. «Αν τα τηρεί όπως στο σινεμά και το θέατρο, θα πηγαίνει και στο γήπεδο ο κόσμος», σχολίασε ο Υπουργός.